Hirdetés

A Sony bemutatta az a6500 fényképezőgépet

Komoly újításokat a hoz az új gép, mégis inkább egy ráncfelvarrásnak tűnik az előd rövid életciklusa miatt.

Még egy éve sincs, hogy a Sony bemutatta a csúcs, APS-C szenzoros, tükörnélküli rendszerkompaktját, máris itt az utód. Az a6300-at gyorsan váltó a6500 továbbra is a gyártó 24 MP-es érzékelőjét használja, azonban jelentős változást hoz a rendszerre, hogy míg korábban csak az optikák stabilizátorára támaszkodhatott a felhasználó, mostantól a váz is kínál ilyen lehetőséget. Az öttengelyes megoldás akár 5 FÉ hatékonyságra is képes, ami mindenképpen az élmezőnyhöz tartozik. Az állóképek és videók alatt egyaránt üzemelő rendszer képes átvenni az objektívek optikai stabilizátorának értékeit és azzal tovább dolgozni, ugyanakkor a Sony nem közölt olyan információt, hogy ez a folyamat növelné-e a rendszer hatékonyságát. Változatlan a 425 szenzoron elhelyezkedő PDAF pont, de az a99 Mark II-höz hasonlóan a jelfeldolgozó mellé itt is egy LSI segédprocesszor társul, ami még gyorsabb működést ígér.


[+]

Komoly változás még az elődhöz képest, hogy a hátsó megjelenítő immár érintésérzékeny, ami mindenképpen megkönnyíti a használatot, és természetesen az elektronikus keresőt használva is lehetőséget biztosít a fókuszpont-választásra. A sorozat felvételi sebessége változatlan, azonban a jelentősen megnövelt átmeneti tárolónak köszönhetően akár 300 JPEG vagy 100 JPEG+RAW képet is készíthetünk egy sorozatban. Ráadásul, a gyorsabb adatfeldolgozás végett, a képek visszanézése során is jelentős javulásra lehet számítani. A 4K/UHD videós képességek nagyjából megegyeznek az a6300-nál tapasztaltakkal, így a maximum 100 Mpbs bitrátájú anyagokat, 6K-ról méretezi le, ami továbbra is kb. 2,4x-es túlmintavételezést jelent. Full HD esetén továbbra is 50 Mbps és 120 fps a maximum, utóbbit azonban az elődtől eltérően ezt már 1 és 120 között szabadon állíthatjuk. A videózás során is használható az érintőkijelző fókuszpont váltásra, amihez a finom átmenetet biztosító AF motor lesz segítségünkre. Ugyanakkor nincs hír arról, hogy változást eszközöltek volna a rolling shutter okozta jelenség kapcsán, ami arra utal, hogy a szenzor limitációjáról van szó.

Kattintásra galéria nyílik!
Kattintásra galéria nyílik! [+]

Az S-log színprofilok és a mikrofonbemenet most is rendelkezésre állnak, de fejhallgató kimenetet sajnos továbbra sem kapunk. A váz kialakítását csak minimális változás érte, ami főként az exponáló gomb mögött megjelenő C1 és C2 gombokban érhető tetten. Nem úgy a menünél, amibe jelentősebben belenyúltak a mérnökök, így a gyártó szerint még könnyebb és egyszerűbb használatot tesz lehetővé. Az Európába decemberben érkező váz nyitóára 1700 euró körül várható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés