Hirdetés

IFA 2016: bemutatkozott a Sony Signature Series termékflotta

A high-end fejhallgató, a forrásként is funkcionáló hordozható lejátszó és asztali erősítő egy komplett láncot alkot, és kaptunk egy új zajszűrős fejhallgatót is.

Eddig sem lehetett azt mondani a Sony-ra, hogy ne lenne jelen az audiotermékek piacán, legyen szó akár broadcast akár otthoni felhasználásról, most azonban utóbbi téren igazán odatette magát. A most 70. évfordulóját ünneplő vállalat, az esemény megkoronázása gyanánt bejelentett Signature sorozatot, amellyel egyértelműen a felső kategóriában kíván versenyezni. Ehhez jó alapot szolgáltathat a most bemutatott fejhallgató, hordozható lejátszó (DAP) és asztali erősítő kombinációja. Ezeken felül új csúcsmodell érkezett az aktív zajszűrős családba is, mely hasznos funkciókkal igyekszik kényelmesebbé tenni a használatot.

Kazuo Hirai, Sony CEO, épp a Signature sorozatot mutatja be Kazuo Hirai, Sony CEO, épp a Signature sorozatot mutatja be
Kazuo Hirai, Sony CEO, épp a Signature sorozatot jelenti be [+]

MDR-Z1R

A fejhallgató, mely a kagylók kialakításának köszönhetően meglehetősen egyedi megjelenést kapott, belül egy 70 mm-es drivert rejt, és ez a gyártó állítása szerint egészen a 120 kHz-es tartományig is képes megszólaltatni a hangokat, amely már messze túl van az emberi hallásküszöbön, de egyesek szerint hozzájárulhatnak a teljesebb zenei élményhez. A kétoldali kábelezés ráadásul szimmetrikus kialakítású, 4,4 mm-es mini-XLR csatlakozókkal alakították ki, ami mindenképpen pozitívumként értékelhetnek az igényes zenerajongók. A kagyló hátuljában a Fibonacci-mintát fedezhetjük fel és nyitott kialakítású, aminek köszönhetően szellősebb és természetesebb hangzás érhető el. Az akusztikus csillapítóhoz kanadia puha fát használtak alapanyagként, amit japán technológiával alakítottak ki. Ezen túlmenően találhatunk még titán ötvözetű fejpántot és speciális króm bevonatot a kagylók rácsozatán, amely a vonzó megjelenése mellett ellenáll a kisebb behatásoknak is. A rövid próba alatt az MDR-Z1R kényelmesnek bizonyult, kellemes anyagokat használ és a kategóriához illő építései minőség jellemzi. A kiállítás körülménye nem túlzottan kedveznek az elmélyült zenehallgatáshoz, azonban a kevéssé ideális feltételek ellenére is megnyerő hanggal szolgált. A megjelenése októberben várható 2200 eurós, azaz nagyjából 680 000 forintos áron.


[+]

NW-WM1A és WM1Z

Minden tekintetben impresszív testvérpáros lejátszót láthattunk a Sony standján, mely tiszteletet parancsoló méretével és tömegével hívja fel magára a figyelmet. A házat egyetlen, a WM1A esetén alumínium, míg a WM1Z esetén oxigén mentes réz tömbből, CNC maróval alakítják ki, mely egyedi megjelenést és kiváló minőségérzetet biztosít, ugyanakkor jelentős tömeget is jelent. Oldalt vezérlő gombokat, valamint a 4"-os LCD érintőképernyő zárolására szolgáló csúszkát találunk, míg felül a hagyományos és a szimmetrikus kimenet, alul pedig az USB csatlakozó mellett a microSD foglalat kapott helyet, melyet egy ajtó rejt el. A két monstrum rendre 128 és 256 GB memóriával rendelkezik és a veszteségmentes formátumok támogatása mellett természetesen DSD képességgel is rendelkezik, valamint mindketten támogatják a Bluetooth 4.2-t is. A WM1A 267 grammos tömeggel és 53,8 x 119,5 x 14,8 mm-es mértetekkel rendelkezik, illetve a csomag tartalma is csak egy töltőkábel és egy csuklópánt. A WM1Z masszív 455 grammos tömege és 65,3 x 123 x 19,9 mm-es méretei mellett egy bőrtokkal is kiegészül. Az újdonságok nagyjából 30 órás üzemidőre képesek FLAC lejátszás esetén, az árazásuk pedig 1200, valamint 3300 euró lesz, míg a boltokba októberben kerülnek.

Kattintásra galéria nyílik! Kattintásra galéria nyílik! Kattintásra galéria nyílik!
Kattintásra galéria nyílik! [+]

TA-ZH1ES

A sorozatban az asztali erősítő zárja a sort, mely szintén tekintélyes méretekkel rendelkezik és szolgáltatáskínálatával igyekszik a legigényesebb zenekedvelőket is kiszolgálni. Ki- és bemenetek tekintetében egyaránt széles skála áll rendelkezésre, így a frontján megtaláljuk a négypólusú XLR mellett a 3,5 és 6,3 mm-es sztereo jack, valamint szimmetrikus jack bemeneteket is, míg hátul koaxiális, optikai, vonali bemenetek és pre out kimenet közül választhatunk. A DSD kompatibilitás itt is alap, belül pedig egy D.A. hibrid erősítőt találunk, mely egyesíti a Sony S-Master HX digitális erősítőjét egy analóg erősítővel, amivel a két megoldás előnyeit igyekszik ötvözni. Emellett az eredeti hangzásvilág megőrzése érdekében, új DSEE HX és DSD Remastering Engine-nel rendelkezik, ami a PCM forrású hangokat automatikusan konvertálja DSD 11,2 MHz-re.A november végén érkező ZH1ES várhatóan 3200 eurós áron fog nyitni.

Kattintásra galéria nyílik! Kattintásra galéria nyílik! Kattintásra galéria nyílik!
Kattintásra galéria nyílik! [+]

MDR-1000X

A zajszűrős fejhallgatók családja újabb taggal bővült, amelyben – a gyártó elmondása szerint – piacvezető megoldást használtak. A Personal NC Optimzer és a Quick Attention funkcióknak köszönhetően le sem kell vennünk a fejhallgatót, ha szeretnénk hallani környezetünket, mindössze a jobb oldali kagyló elé kell helyeznünk a kezünket. Ettől függetlenül természetesen igen nagy hatékonysággal üzemel a zajkioltás, mely még a kiállítás tetemes zajával is gond nélkül megbirkózott. A zárt kagylón belül egyébként egy 40 mm-es driver dolgozik, és amíg az üzemidő aktív zajszűréssel 20 óra, addig nélküle 22 óra lehet zenelejátszás alkalmával, headsetként használva pedig 4-4 órával tolható ki ez az időtartam. A micro USB csatlakozón keresztül nagyjából 4 órára van szükséges az akkumulátornak a 100%-os töltöttséghez. A fejhallgató természetesen Bluetooth kapcsolaton keresztül is használható vezeték nélküli módba. Ilyenkor az LDAC és a S-Master HX gondoskodik a felhasználó élmények maximalizálásáról. Az új, csúcs aktív zajszűréssel ellátott Sony fejhallgató, fekete és szürke színekben októberben érkezik, 390 euró körüli áron.


[+]

Az IFA kiállítás közvetítésében egy HP 1040 Folio G3 notebook volt segítségünkre.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés