Hirdetés

Bemutatkozott a Sony Cyber-shot RX100 Mark V

Az egy év után frissülő csúcskompakt jelentős fejlődésen esett át, azonban külső jegyeit megőrizte.

A csúcs, E-bajonettes APS-C szenzoros a6500 váz mellett a Sony csúcs kompaktjáról is lerántotta a leplet. Az RX100 Mark V szintén megtartotta főbb vonásait, így maradt a 20 MP-es képérzékelő és az ekvivalens 24-70 mm-es optika F1.8-2.8 fényerővel. A változás leginkább a "kiszolgáló részt" érintette, hiszen megjelent a fázisérzékelésen alapuló autofókusz, nem kevesebb mint 315 ponttal, így a hibrid rendszernek köszönhetően az 1"-os lapkával szerelt gép akár 0,05 másodperces fókuszsebességre is képes. Ezt a gyártó "professzionális szintű AF teljesítményként" nevezi meg. A gép további újdonsága még a Bionz X jelfeldolgozó mellé társított, a full frame A99 Mark II-ben debütált LSI segédprocesszor, ami nagyban hozzájárul a gyorsabb  kiolvasáshoz és nagyobb átmeneti tárolóhoz. Ennek köszönhetően az új csúcskompakt 24 kép/mp sorozatsebességet kínál teljes felbontáson, és teszi mindezt autofókusz és automata expozíciós beállítások mellett egészen 150 JPEG+RAW képig, amivel gyakorlatilag egy bő 6 másodperces filmet készíthetünk.


[+]

Videózás terén is fejlődött elődjéhez képest, 4K/UHD videóknál immár egy 14 MP-es területet hasznosít a szenzorból, ami nagyjából 1,7x-es túlmintavételezésnek felel meg, mindezt teljes pixel kiolvasással és binning nélkül. Az LSI segédprocesszornak köszönhetően gyorsult a kiolvasás, ami csökkentette a rolling shutter okozta zseléhatást is. A PDAF videók alatt is használható, azonban az érintőkijelző még mindig hiányzik a repertoárból. Megnövelték azonban a szuper lassú, 960 fps sebességű videók maximális hosszát 8 másodpercre, de kapunk 1080p/120p opciót, valamint S-Log2, S-Gamut színprofilokat is.


[+]

A mechanikus zár 1/2000 mp-ig aktív, utána a zár okozta rázkódás csökkentése érdekében automatikusan átveszi a szerepét az elektronikus zár, ami egészem 1/32000 mp-ig léptethető. De mindez 10 kép/mp sebesség felett is megtörténik. A fényképezőgép emellett megőrizte felpattintható, 2,4 millió pontos OLED elektronikus keresőjét, és a csak dönthető, 1,23 millió képpontos hátsó LCD kijelzőjét is. Elődjéhez hasonlóan, az opcionális, 40 m mélységig használható vízálló tok is kapható lesz 400 euró körüli áron, míg az októberben érkező kamera esetében 1200 eurós nyitóárra lehet számítani.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Előzmények

Hirdetés