Hirdetés

A SiS és a Xabre különválnak

Megerősítést nyertek azok a hírek, melyek szerint a Silicon Integrated Systemsből kiválik a grafikai részleg. A Xabre ezután nem csak a SiS egy grafikus kártyájának, hanem az új cégnek is a neve lesz, mely a SiS leányvállalataként tevékenykedik a jövőben.

A SiS már tavaly év eleje óta igyekszik a Xabre nevet különválasztani a SiS cégnévtől. Ezért is vették meg a Xabre.com domaint, melyen a grafikus kártyákat népszerűsítik, ám a SiS neve itt nem szerepel.

A különválás oka az, hogy míg a SiS egyéb termékei (főként chipsetek) az alsó piaci szegmensbe vannak pozícionálva, addig a cég a Xabre kártyákkal szeretne magasabb kategóriákat megcélozni. Ennek érdekében idén erőteljes reklámkampányba is kezdenek, melyben természetesen a Xabre kártyákat magasztalják majd.


A SiS jelenleg a VIVO képességekkel felruházott Xabre 600-zal igyekszik a vásárlók kedvében járni, később - de még 2003 folyamán - pedig érkezik a Xabre II, mely már DirectX 9.0 támogatást ígér. Reméljük a SiS... pardon, Xabre termékei megfelelő teljesítményt nyújtanak a cég terveinek megvalósításához.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés