A PowerColor elkészült a Dual HD 6870 kártyával

A hírek szerint a TUL birtokában lévő PowerColor elkészült a dupla GPU-t felvonultató Radeon HD 6870-nel, habár egyelőre végleges specifikációt nem, csak egy képet publikáltak a kész kártyáról. A fotó felbontása ugyan nem elég nagy a részeltes elemzéshez (például a memóriachipek típusának megállapításához), az azonban jól kivehető, hogy a kártya NYÁK felépítése semmiben sem különbözik azoktól a Radeon kártyáktól, melyek korábban napvilágot láttak "kétmagos" változatban.

A két teljes értékű 40 nm-es GPU a kártya azonos oldalán kapott helyet, és mindkettő saját tápellátó áramkörrel lett ellátva, köztük pedig a PLX PCI-Express hídja csücsül. Minden bizonnyal a magonként 1 GB-os GDDR5 memória és a hozzá csatlakozó 256-bites memóriabusz nem változott, ahogy várhatóan az órajelek sem lesznek alacsonyabbak az egy GPU-s kivitelnél (ez 4,2 GHz effektív memória és 900 MHz mag órajelet jelentene).

A tápcsatlakozót a megnövekedett áramfelvétel miatt lecseréltek két darab 8 tűs kivitelűre. Ami a maximális fogyasztást illeti, a gyártó ígérete szerint a dual kivitel valamivel kevesebbet energiát igényel, mint két darab egy GPU-val szerelt kártya CrossFire kiépítésben, ami egyenként mintegy 151 wattot vesz fel. A kártya hűtéséről nem készült kép, ezért egyelőre arról nincs információnk, hogy a gyártó pontosan milyen hűtőrendszert tervez rápakolni a dupla GPU-val szerelt grafikus vezérlőre.

A hátlapi kivezetések között egy pár dual-link DVI-t, két mini DisplayPort-ot és egy HDMI-t találunk. Természetesen a CrossFire támogatás is marad, tehát semmi akadálya nem lesz annak, hogy akár két ilyen kártya üzemeljen egyetlen alaplapban. A két GPU-val szerelt PowerColor Radeon HD 6870 az idei Computexen mutatkozik be, valószínűleg árát is akkor hozzák nyilvánosságra.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés