Hirdetés

VTX3D Digital Streamer grafikus kártyák beépített tévétunerrel

A PowerColor és VTX3D márkákat is birtokló TUL Corp. két új grafikus vezérlőt mutatott be a VTX3D márkajelzés alatt. A Digital Streamer Edition családba tartozó kártyák AMD Radeon HD 6570 és 6670 grafikus magokra épülnek, pluszban kaptak egy beépített földfelszíni digitális adások vételére képes DVB-T tunert, amihez a Mirics FlexiTV megoldását választották.

A Radeon HD 6570 és a HD 6670 egyaránt teljes értékű Turks GPU-t alkalmaz, így lényegében csak a beállított órajelekben és a fogyasztásban különböznek. A Turks-ben 480 shader processzor és 24 darab Gather4-kompatibilis textúrázó csatorna, valamint két darab ROP blokk található, amelyek összesen 8 blending és 32 Z mintavételező egységet tartalmaznak.

Ezek egy hubközpontú memóriavezérlőre kapcsolódnak, amihez 128 bites csatornán csatlakoznak a memórialapkák. Az előbbi modell magórajele 650 MHz, míg az utóbbi termék esetében ez az érték 800 MHz. A referenciaajánlásban mindkét kártya 1 GB kapacitású fedélzeti memória található (Hyper Memoryval 2 GB-ra egészíthető ki), de a kisebbik modellen 1334 MHz-es DDR3, míg a nagyobbikon 4000 MHz-es GDDR5 dolgozik.

A VTX3D kártyák dupla kártyahelyet foglalnak el, PCIe x16 foglalatba illeszkednek és hátoldalukra analóg D-Sub, DVI és HDMI 1.3 kimenetek kerültek. Sajnos az új vezérlők ára egyelőre nem ismert.

  • Kapcsolódó cégek:
  • VTX3D

Előzmények

Hirdetés