Hirdetés

A páncélos lovag és az Android

Első pillantásra is látszik, hogy az In Win házainak tervezésénél komoly szerepet kapott a külső kialakítása. Ha az Androidról valamelyik Sci-Fi szintetikus élőlényének képe ugrik be a gyanútlan szemlélőnek, az bizony nem a véletlen műve. A vállalat tervezői ugyanis a tudományos-fantasztikus irodalom teremtményeit vették alapul, amikor megalkották a tornyot, és ezüst „sisakrostélyokkal” díszítették azt. Ezeknek persze funkciójuk is van (hiszen egy igazi androidra se véletlenül kerülnek rá a részei), mögöttük bújnak meg a külső, 5,25 colos bővítőhelyek, a felettük lévő 3,5 hüvelykes viszont pőrén maradt. Belülre további négy, 3,5"-os meghajtó helyezhető, ezek közül az egyikbe 2,5"-os eszközöket is lehet szerelni a mellékelt beépítőkeret segítségével.

Android
Android

A váz természetesen acélból készült, és a belsőt szűrőbetétek védik a porosodástól. Az I/O panelen a hangcsatlakozók és a két USB 2.0 port mellett egy eSATA is helyet kapott. A 456 x 225 x 500 mm-es házba ATX vagy microATX formátumú alaplapok szerelhetők, és a szellőzését is gondosan megtervezték. Ebben összesen négy ventilátor segédkezik. Elöl, hátul és felül egy-egy 12 cm-es légkavarót helyeztek el, oldalra pedig egy brutális nagyságú, 22 cm-es szélkerék került. Igény esetén ez leváltható két 12 centiméteresre, és elölre is felszerelhető egy plusz ventilátor. Az Android életre keltéséhez 80 dollárra van szükség.

IronClad
IronClad

Nem kevésbé különleges a másik DESTINY-Extreme szériás ház. Az IronCladnek már a neve is masszivitást sugall, hát még az előlap komor kinézete az ezüstszínű, márkajelzéses díszítéssel. A társánál nagyobb, 550 x 225 x 566 mm-es monstrum alapja 1 mm-es acéllemez, és összesen 11 meghajtó szerelhető bele. Ezek közül kívül öt darab 5,25"-os helyezkedik el (az egyik az átalakító segítségével 3,5 colos eszközöket is fogad), belülre pedig hat 3,5 hüvelykes került (az egyikbe 2,5"-os kiegészítő is kerülhet). A meghajtókat vibrációcsökkentő gumisínek is óvják, a gép belsejét pedig porszűrő betétek védik. Az IronCladbe a normál ATX és microATX méretű alaplapok mellett a nagyobb, Extended ATX-es modellek is beszerelhetők.

IronClad
IronClad

Az I/O panel itt jóval több csatlakozót kínál, a hangkimenet és -bemenet mellett helyet kapott négy USB 2.0, két eSATA és egy FireWire port is. A ház a vízhűtésre is fel van készítve, de aki inkább a klasszikusabb megoldásokban bízik, annak négy beépített ventilátor segédkezik. Ezek ugyanott helyezkednek el és ugyanakkorák, mint az Androidnál, azaz elölre, hátulra és felülre 12 cm-es légkavarókat telepítettek, az oldallapot pedig a 22 cm-es óriás uralja. Azonban ez utóbbi akár hat darab 120 mm-esre is cserélhető, és felülre is beépíthető pluszban egy ekkora darab, tehát a légáramlatokban nem lesz hiány. Az In Win IronClad áprilisban jut el a boltokba, az ára azonban még nem ismert.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés