Hirdetés

A noteszgépek inspirálják a Dell dimenzióváltását

Sikeres noteszgépszériájának jól csengő márkanevét kölcsönözte legújabb, fogyasztói szegmensbe pozicionált asztali számítógépeinek a világ vezető PC-gyártói közt jegyzett Dell. A vállalat a hét elején indította útjára Inspiron márkájú vadonatúj asztali konfigurációit, melyek a jövőben a korábbi, évtizedes múltra visszatekintő Dimension szériát gyakorlatilag teljesen háttérbe szorítva képezik majd a gyártó belépőszintű és középkategóriás PC-kből álló kínálatát. A csúcskategóriás XPS termékvonal egyelőre változatlanul marad, mindemellett Vostro néven hamarosan egy új PC-s termékcsalád is napvilágot lát a Dellnél, mely egyfajta arany középutat kínál majd az Inspiron és XPS szériákhoz viszonyítva.


Dell Inspiron 530s/531s

Az új PC-termékcsalád indulásával gyakorlatilag egy időben nyílt meg Magyarország és Közép-Kelet Európa első Dell márkaboltja a budapesti Westend City Centerben. Az üzletközpontban megforduló vásárlók itt a Dell teljes hazánkban kapható termékkínálatához hozzájuthatnak, valamint számos notebook és asztali PC kipróbálására is lehetőséget kaphatnak.

Az új, a Dimension család tagjainál némileg kecsesebb Inspiron asztali gépek egyaránt elérhetők AMD (Inspiron 530/530s) és Intel (Inspiron 531/531s) processzorokkal, kezdve a belépőszintű sempronos és celeronos modellektől a gyorsabb kétmagos változatokig bezárólag. Az AMD-s modellek alaplapjára az NVIDIA MCP61 típusú (GeForce 7050) lapkakészlete kerül, az inteles gépek pedig a nemrég debütált Intel 3 Series chipsetcsalád G33-as típusát kapják. Utóbbiak esetében a lapkakészletbe integrált X3000-es grafikus motor látja el a megjelenítőáramkör szerepét, az AMD processzoros Inspiron asztali gépekbe pedig egy Radeon X1300 típusú diszkrét videovezérlő kerül.

A Dell Inspiron számítógépek maximum 4 GB memóriával és 1 terabájt merevlemeztárhellyel kérhetők (ekkor két 500 GB-os HDD-t szerelnek a gépbe), opciós kiegészítőként többek között TV-tunert, Wi-Fi adaptert valamint X-Fi hangkártyát is lehet vásárolni a PC-vel. A gépekre a Windows Vista Home Basic vagy Home Premium változata kerülhet, az Inspiron 530 széria vásárlói továbbá igény szerint Ubuntu Linuxszal is megrendelhetik a konfigurációt. Az új Inspiron széria induló ára az Egyesült Államokban 349 dollár, a gépekre alapesetben egy év jótállást vállal a gyártó.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés