Hirdetés

Augusztusban jönnek a kisvállalkozásoknak szánt Dell noteszek

Augusztus végétől Magyarországon is beindul a Dell legújabb, Vostro névre keresztelt notebookszériájának forgalmazása – informálja a vállalat hazai internetes oldalán vásárlóit. Az új hordozható számítógépek az üzleti élet szereplőinek ajánlott Precision és Latitude, valamint az otthoni felhasználásra szánt Inspiron és a játékosok igényei alapján formált XPS termékcsalád mellett, elsősorban a kisvállalkozások munkáját segítendő jöttek létre. A Vostro széria hazánkban négy alapmodellből (plusz egy asztali változatból) áll, melyek számos konfigurációval gazdagítják majd a választékot. A Dell egyik legfőbb európai riválisának számító Fujitsu Siemens nemrég hasonló lépésre szánta el magát, amikor bejelentette Esprimo Mobile névre keresztelt noteszeit, melyek lényegében ugyanezt a szegmenst célozva szintén augusztusban kerülhetnek a boltokba.

A Vostro széria négy modellcsaládja közül három az Intel, egy az AMD technológiájára épül majd; a 14,1, 15,4 és 17 hüvelykes képátlójú kijelzőkkel szerelt konfigurációkba ennek megfelelően Mobile Sempron, Turion 64 X2 vagy Core 2 Duo CPU-t épít a gyártó (a választható processzorok listájából kimaradnak az olcsó Celeron M típusok). A legolcsóbb, AMD alapú gépcsalád (Vostro 1000) kizárólag integrált grafikával érkezik, az inteles konfigurációk (Vostro 1400, 1500 és 1700) azonban választhatóan GeForce 8400M vagy 8600M grafikus gyorsítót is kaphatnak, azaz ezektől a gépektől már a szórakozás (nagyfelbontású mozizás, 3D-s játék) sem áll annyira távol.


Vostro 1500: komor üzlet

A komor, fekete színű burkolattal rendelkező Vostro konfigurációkba lényegében ugyanazt a hardvert építi a Dell, mint a már kapható Inspiron noteszekbe, így a fentiek mellett a kiépítések része lehet az akár 802.11n szabványtervezetet is támogató WLAN-vezérlő, a BlueTooth-modul valamint a super-multi DVD-író. A gépek maximum 4 gigabájt memóriával és 160 GB-os merevlemezzel kérhetők, kivéve a legnagyobb, Vostro 1700-as típust, amibe igény szerint akár két HDD-t is beépít a gyártó, ezzel 320 GB-os maximális tárolókapacitást nyújtva (a gépek részletesebb paraméterei magyar nyelven is elérhetők a cég internetes oldalán).

A Dell Vostro noteszekre Windows XP vagy Vista operációs rendszert telepít a gyártó, a szoftverkínálatból azonban hiányoznak az otthoni és egyéni felhasználók körében általában népszerű próbaverziós alkalmazások. A Vostro notebookok vásárlói cserébe többek közt a DellConnect szolgáltatás révén megkülönböztetett figyelmet kapnak a terméktámogatási részlegtől, továbbá egy évig ingyenesen rendelkezésükre áll adatarchiválási célokra egy 10 gigabájtos on-line tárhely (DataSafe). Az új konfigurációk hazai fogyasztói ára egyelőre nem ismert.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés