Hirdetés

Még erősebb Dell csúcsgép különleges hűtővel

A Dell a múlt héten megrendezett CES kiállítás alkalmából jelentette be csúcskategóriás XPS asztali számítógépcsaládjának új tagját, a különleges hűtéssel – és nem kevésbé figyelemreméltó konfigurációs lehetőségekkel – szolgáló XPS 710 H2C Editiont. A főként játékosoknak ajánlott rendszer 3,46 GHz-re húzott, kétmagos Intel Core 2 Duo X6800 processzorral vagy 3,2 GHz-en hajtott, négymagos Core 2 Extreme QX6700 processzorral rendelhető. Hogy a tuning ne okozzon stabilitási problémákat, a gyártó egy összetett hűtőrendszert szerel a gépbe.

A H2C részint vízzel, részint TEC hűtéssel (azaz Peltier-elemmel) gondoskodik a CPU hőjének elvezetéséről, miközben a két radiátor egy 120 mm-es ventilátor által keltett légáramban áll. Az egész hűtőmodul a BTX kialakítású rendszerbe jól illeszkedő szélcsatornát képez, azaz a kívülről beszívott levegő felmelegedés után hátul távozik is a házból.

Az NVIDIA nForce 590 SLI Intel Edition lapkakészlet köré épülő PC-nek egyéb tekintetben sincs szégyenkeznivalója. A grafikus alrendszer két, SLI-be kötött GeForce 8800 GTX videokártyából áll, a hangot Creative Sound Blaster X-Fi XtremeMusic szolgáltatja, a Serial ATA merevlemezekből álló háttértár pedig akár 2 terabájtig hízhat. A fő memória mennyisége maximum 4 GB, és opcionális tételként az Ageia PhysX fizikai gyorsítókártyája is megjelenik a listán. Az XPS 710 H2C ára 5000 eurótól indul, mely számos szolgáltatás mellett a Windows XP valamely változatát is magában foglalja.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés