Hirdetés

Hibás notebookokat hív vissza javításra a Sony

A Sony bejelentette, hogy visszahívja a 2003 májusa óta árult VAIO PCG-FR77E/B, VAIO PCG-FR55E/B és VAIO PCG-FR55E típusú laptopokat. Sajtóközleményében a japán vállalat tudatta, hogy a modem használatakor - bizonyos esetekben - az emberre veszélytelen áramütéseket is okozhat a készülékek fémházának egyes részeinek megérintése.

A Sony szerint a jelenség akkor lép fel, ha a meghatározott modelleknél az akkumulátor, a hálózati csatlakozó és a modem egyszerre van használatban. Amennyiben mindez fennáll, egy gyenge áramütés érkezhet a notebookokba a telefonvezetéken keresztül. Ám, ha csak az akkumulátort és a modemet használjuk egyidejűleg, a probléma nem jön létre. A Sony sajnálkozását fejezte ki az esemény miatt és megígérte, hogy javítás után - 5 napon belül - újra a felhasználóknál lesznek az érintett készülékek.


Japánban 13 ezer, az Egyesült Államokban körülbelül 3 ezer, míg Európában 2 ezer notebookot érint a visszahívás. Nils Seib, a Sony Németország szóvivője szerint Európában a VAIO PCG-FR215S típusú laptopokat érinti a probléma, a készülékek tulajdonosai a www.vaio-link.com internetes oldalon nézhetnek utána annak, hogy az ő laptopjuk sorozatszáma szerepel-e a hibás modellek között.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés