Hirdetés

A Nikon bemutatta a D3400-at

Az új belépőszintű DSLR vázban SnapBridge támogatást és még hosszabb akku üzemidőt is kapunk.

A Nikon DSLR kínálatában a 3000-es széria nyitja a sort, mely most némi ráncfelvarrást kapott a D3400 képében. Az előd D3300-at két és fél éve mutatták be, így már időszerű volt a váltás, bár előrelépést nem sok helyen fogunk látni a specifikáció terén. Belül maradt a 24 MP-es, aluláteresztő szűrűt nélkülöző CMOS APS-C szenzor, míg az adatok feldolgozásáért továbbra is az Expeed 4 jelfeldolgozó felel. Változatlan továbbá a maximális ISO 25600-as érzékenység, a 11 pontos autofókusz-rendszer, az 5 kép/mp sorozatfelvételi sebesség, a legfeljebb 1080 felbontás és 60p sebesség is videók esetében. A külsőben is csak minimális változás fedezhető fel, ilyen például a szürke helyett immár fekete exponáló gomb és a 25 grammal nagyobb, 445 grammos tömeg is (akkumulátorral és memóriakártyával). De nem változott a hátsó gombkiosztás vagy a fix, 3"-os, 921 000 képpontos kijelző sem.


[+]

Ami viszont új, hogy megkapta a Bluetooth Low Energy révén a SnapBridge támogatást, így a váz folyamatosan kapcsolatban lehet egy arra alkalmas okostelefonnal vagy tablettel és a képeket is azonnal megoszthatjuk. Sajnos azonban a távvezérelhetőségről képek és videók esetében egyaránt le kell mondanunk, valamint a teljes méretű állományok másolása sem lehetséges. Ezen felül tovább növelték az egyébként változatlan típusú (EN-EL14a) akkumulátorral készíthető képek számát, így az eddig is impozáns 700 kép helyett immár 1200 kép készítéséig is rendelkezésünkre állhat a váz a CIPA standard szerint.


[+]

Sajnos néhány tekintetben visszább is lépett egyúttal a D3300-hoz képest, mivel megszűnt az ultrahangos szenzor tisztítás lehetősége, valamint már nincs lehetőségünk külső mikrofon csatlakoztatására sem. A D3400 szeptember elején startol a boltokban, a szintén most bemutatott AF-P DX NIKKOR 18-55 mm F3.5-5.6G VR kitobjektívvel 650, míg az ugyan csak új AF-P DX Nikkor 70-300mm F4.5-6.3G ED (nem VR) duplakit esetén 1000 dolláros áron.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nikon

Azóta történt

  • Két új objektív a Nikontól

    A D3400 mellé két új kitobjektív is érkezett, melyek kaphatóak lesznek stabilizált és stabilizátor nélküli változatban is.

  • Bemutatkozott a Nikon D5600

    Frissítette alsó-közép kategóriás modelljét a Nikon, mely az újabb modellekhez hasonlóan már SnapBridge támogatással érkezik.

Előzmények

Hirdetés