Hirdetés

Bemutatkozott a Nikon D5600

Frissítette alsó-közép kategóriás modelljét a Nikon, mely az újabb modellekhez hasonlóan már SnapBridge támogatással érkezik.

A Nikon bejelentette a közel két éves D5500-at váltó, alsó-közép kategóriás modelljét, a D5600-at. A gép változatlanul egy 24 MP-es APS-C szenzor köré épül, amit az EXPEED 4 jelfeldolgozó processzor szolgál ki, így a főbb paraméterek változatlanok az elődhöz képest. Maradt az ISO 100 és 25 600 között állítható érzékenység, az 5 kép/mp-es sorozat felvételisebesség, valamint videóknál a maximum 1080p felbontás és 60p sebesség. Ugyancsak változatlan a 95%-os lefedettséget nyújtó, pentatükrös optikai kereső, melynek nagyítása 0,82x-es, illetve a 39 fókuszpont és a legfeljebb 1/4000 mp-es zársebesség is. A váz hátulján most is egy kihajtható és forgatható 3,2"-os, érintésérzékeny kijelzőt találunk, 1,042 millió képpont felbontással. Újdonság azonban, hogy a D500 és D5 modellekhez hasonlóan, a képek visszajátszásakor könnyedén lapozhatunk a kijelzőt használva, illetve a már az előd modellen is megtalálható virtuális Fn funkció gombok is további funkciókkal bővültek, így például ki-/bekapcsolható az Auto ISO mód és javítottak a kereső használatakor való kezelésen is.


[+]

További újdonság a SnapBridge támogatás megjelenése, mely a Wi-Fi, NFC és Bluetooth technológiák használatával kínál kényelmes megoldást az elkészült képet automatikus feltöltésére vagy átvitelére, vagy éppen a állóképek esetén a távvezérlésre. A D5600 emellett olyan funkciókkal is rendelkezik, amelyek eddig csak a nagyobb modellekben, pl. a D7200-tól felfele voltak megtalálhatóak. Ilyen többek között a time lapse funkció, ahol nem csak az auto expozícióval támogatott intervallum fotózás valósítható meg gépen belül, de a videó fájlt is elkészíti, ami akár SnapBridge segítségével is továbbítható telefonra vagy tabletre. A 415 g-os váz önállóan és dupla kitben (AF-P DX NIKKOR 18-55 mm VR és AF-P DX NIKKOR 70-300 mm VR) is elérhető lesz, de pontos árazásról és megjelenés egyelőre nincs információ.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nikon

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés