Hirdetés

Víz- és ütésálló fényképezőgép a Nikontól

A Nikon W100 könnyű, kompakt és jól bírja a strapát.

A Nikon W100, mely a még tavaly februárban bejelentett és az észak-amerikai piacra szánt S33 európai (és ázsiai) variánsának is tekinthető, egyszerűségével és strapabíróságával próbál szerencsét az újabb piacokon. A gép lelke egy 13,2 megapixeles, 1/3,1"-os szenzor, mely elmarad a kompaktoknál szokásos 1/2,3"-os mérettől. E mellé társul az ekvivalens a 3x-os átfogású, 30-90 mm-es optikai, melynek legnagyobb rekeszértéke F3.3. A hátulján 2,7"-os, 230 000 képpontos kijelző áll rendelkezésre a komponáláshoz, mely a gyártó közleménye szerint még közvetlen napfényben is jól látható. A záridő 1 - 1/2000 s között intervallumban használható, míg videókból legfeljebb 1080p felbontás áll rendelkezésre, mely mellé stabilizálást is kapunk.


[+]

A vonzereje azonban nem a fentiekben, hanem a strapabíró kialakításában keresendő. Ugyanis nem bízták a véletlenre a dolgot, hiszen 1,8 m-es eséseket is kibír, a MIL-STD-810F 516.5 szabvánnyal megegyező feltételek mellett, valamint akár 10 m-es mélységig is magunkkal vihetjük és akár egy órát is használhatjuk ilyen körülmények között, illetve a porállóságról sem kell lemondanunk. Az integrált Wi-Fi és Bluetooth 4.1 LE moduloknak köszönhetően kompatibilis a Nikon SnapBridge megoldásával, így állandó lehet a kapcsolat a fényképezőgép és a telefon/tablet között, ami megkönnyíti az elkészült képet tárolását és megosztását is. Az egyszerű használatot az automata módok mellett egy speciális gyerek menü is könnyíti, így bármely korosztály könnyedén kezelheti.


[+]

A mindössze 177 g-os gép négy színben (fehér, kék, rózsaszín, citromsárga) lesz elérhető, melyeken túl kapható lesz egy tengeri figurákkal tarkított változat is. Egyelőre sem az árazás, sem a megjelenés időpontja nem ismert, bár előbbire a testvérmodell ára alapján, ami 149 dolláron nyitott, lehet asszociálni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nikon

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés