Hirdetés

A Microsoft bemutatta SideWinder X8 jelzésű, játékosoknak szánt egerét

A Microsoft új, SideWinder X8 névre keresztelt egere a játékosok igényeit próbálja kielégíteni. Ennek érdekében a redmondi óriáscég a BlueTrack technológiával is felvértezte az új versenyzőt, ami precíz érzékelést biztosít a legtöbb felületen. A nemrég kifejlesztett eljárás négy darab, kék fénytartományú, széles sugarat, valamint speciális optikát használ. A feldolgozórendszer pontos képet készít a felületről, kiemelve annak kulcspontjait, amiket aztán a belső szabályzó algoritmus rögzít, és ezekhez méri az elmozdulást. Emellett a felhasznált fény kevésbé érzékeny a porra és a koszra, ami némiképp növeli a pontosságot, az átlátszó üveg és a tükröződő felületek viszont továbbra is akadályozzák a termék megfelelő működését.

A vezeték nélküli egér 2,4 GHz-es frekvencián kommunikál a vevőegységgel, és közel 30 órás üzemidőre képes egyetlen feltöltéssel. Amennyiben ez nem volna elég, lehetőség van a play-and-charge kábelt használni, amivel gyakorlatilag folyamatos áramellátás alá kerül a készülék. Az optikai szenzor 75 G gyorsulásig őrzi meg a precizitását, és 4000 dpi-s felbontással rendelkezik, mely igény szerint csökkenthető. Ezenkívül az elektronika is meglehetősen fejlett, közel 13 000 képmintát elemez ki egy másodperc alatt.

A hét gombbal és egy görgővel ellátott termék meghajtóprogramja természetesen támogatja a makrók készítését is, melyek akár játék közben is felvehetők a makrókészítő gomb segítségével. Az új Microsoft SideWinder X8 még ebben a hónapban az üzletekbe kerül, az ajánlott fogyasztói ára 100 dollár lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés