Hirdetés

A Lite-On IT nyerte el az NEC kegyeit

A tajvani DigiTimes értesülései szerint az NEC, mely havonta átlagosan leszállított 1,5 millió egységgel a koreai HLDS (Hitachi-LG Data Storage) után világviszonylatban a második legtöbb DVD-írót forgalmazó vállalat a sorban, a tajvani székhelyű Lite-On IT-vel kötötte meg legújabb OEM-szállítási szerződését. A nyertes vállalat mellett számos tajvani és dél-koreai gyártó, így többek között a BenQ, az Asustek vagy a TSST (Toshiba-Samsung Storage Technology) versengett az NEC kegyeiért.

A gyártókhoz közel álló források szerint az NEC megrendelése havi 200-300 ezer 5,25 colos egység leszállítására vonatkozik, ezzel a Lite-On IT gyártókapacitásának körülbelül a negyedét-harmadát köti majd le az NEC számára készülő egységek előállítása (a gyártó az előző hónapban fennállása óta először lépte át a havi egymillió példányos gyártási mennyiséget).

Az NEC mellett a Pioneer is OEM-partnert keres, ami egyes elemzők szerint újabb árversenyt indukálhat a nagy OEM-gyártók között, ez pedig a fogyasztói árak további csökkenéséhez vezethet. Egyes gyártói források rámutatnak, hogy a rendkívül kiélezett verseny arra késztetheti a vállalatokat, hogy az utolsó negyedévben hozzávetőlegesen 35 dolláros szintre (kb. 6800 forint) mérsékeljék a DVD-írók OEM árát, ami azt vetítheti előre, hogy a karácsonyi szezonban a vásárlók minden eddiginél olcsóbban juthatnak számítógépbe építhető vagy asztali DVD-íróhoz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés