Hirdetés

A home officerek álma lehet a Logi Dock

A Logitech hangszóróval kombinált portreplikátorával online meetingjeinket is vezérelhetjük.

Ha valakitől, akkor épp a Logitechtől várjuk el, hogy egy hagyományos, USB Type-C hub helyett valami felpimpelt változattal lépjen piacra, és a Logi Dock pont egy ilyen eszköz lett.


[+]

A 160 x 84,8 x 131,5 milliméteres kütyü leginkább egy hangszóróra hasonlít, és ezzel nem is tévedünk túl nagyot, ugyanis a szürke vagy fehér burkolat alatt két darab 55 mm átmérőjű hangkeltő lapul, mely nem csak az USB Type-C csatlakozós notebookunk vagy PC-nk, hanem Bluetooth kapcsolaton keresztül csatlakoztatott okostelefonunk vagy tabletünk hangjait is képes megszólaltatni. Az audioval kapcsolatos tulajdonságok közül érdemes még megemlítenünk a hat darab beépített mikrofont is, vagyis a Logi Dock segítségével külső mikrofon és fejhallgató nélkül tudunk beszélgetni kollégáinkkal vagy barátainkkal.


[+]

Ez a képesség a home officeban különösen jól jöhet, és úgy tűnik, az eszköz tervezésére jelentős befolyással volt ez a felhasználási mód, ugyanis a Dock tetején három vezérlőgombot találunk, melyekkel a mikrofon némítása és a gépre kötött Logitech webkamera képének kikapcsolása mellett egy harmadik, úgynevezett Quick Touch to Join funkciót is elérünk. Utóbbit akkor tudjuk használni, ha a Logi Tune szoftverrel összeszinkronizáltuk Office 365 vagy Google naptárunkat, ha pedig ez alapján a rendszer észleli, hogy hamarosan meetingünk lesz, azt a gombhoz tartozó LED villogásával adja tudtunkra, a kapcsolót megnyomva pedig – Microsoft Teams, Google Meet vagy Zoom programok esetében – rögtön csatlakozhatunk is a netes találkához. Fényeket egyébként az eszköz alsó élén is találunk, ezek a másik két kapcsolóhoz tartozó funkciókhoz tartoznak, a mikrofon és a kamera kikapcsolt állapotát fehér helyett piros színű világítás jelzi számunkra.


[+]

A fenti fícsörök jelentik az extrákat egy átlagos portreplikátorhoz képest, de azért ne felejtsük el, hogy a Logi Dock bizony több csatlakozóval is rendelkezik. A „dokkolót” USB Type-C kábel segítségével köthetjük a számítógépünkhöz, notebook esetében pedig 100 wattig a töltés lehetősége is adott, emellett pedig két monitort (DisplayPort, HDMI), illetve rengeteg USB-s eszközt (3 x USB 3.0, 3 x USB 3.1 Type-C) is csatlakoztathatunk, vagyis hordozható számítógépünk otthoni környezetben való használatához elég mindössze egyetlen kábelt bedugnunk.

Az előbbiek olvasása közben valószínűleg sokakat elkapott a vásárolhatnék, ezzel kapcsolatban viszont két negatívumot is közölnünk kell: a Logi Dock csak télen válik elérhetővé, vételára pedig 399 dollár lesz, ami itthon 120 000 forint feletti összeget fog jelenteni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés