Hirdetés

A GeForceFX sebessége

Annyi biztos, hogy NV30 a kódneve, és a napokban felröppent hírek szerint GeForceFX lesz a becsületes neve. Az nVidiához közeli források szerint pedig a bemutató napja november 18-án, vagyis holnap lesz. Állítólag a debütálás alkalmával néhány extrém demót is láthat majd a nagyérdemű, ahol az új chip különleges képességeit fogják ecsetelni.

A GeForceFX sebességéről is keringenek pletykák. Az NV30 nagyjából 30%-kal lesz gyorsabb a Radeon 9700 Pro-nál az Anisotropic filtering és FSAA maximális használata mellett. Persze a korábbi csúcstermékkel, a Gef4 Ti4600-zal is összevetették, és állítólag 2.5x lesz gyorsabb a Quake3 alatt, 3.5x a Doom 3-ban, és 2-3x a 3DMark 2001 SE esetében. Ez azt jelenti, hogy akár 20000-22000 pontot is el lehet érni egy gyorsabb konfigurációval a MadOnion tesztprogramjában.

Szó van még a javított Anisotropic szűrésről, mely állítólag minőségében és sebességében is alázni fogja a Radeon 9700-at, a "film minőségű színhűségről és precizitásról", mely állítólag fejlettebb, mint a Toy Story 2-ben használt technológia, valamint a Lightspeed Memory Architecture 3-mal megfejelt 1 GHz-es DDR II memóriarendszerről, mely elérheti a 48 Gb/s sávszélességet is.

Persze nem árt szkeptikusan fogadni az ilyen pletykákat, az igazságra úgyis várni kell, mivel az nVidia szerint csak jövőre lehet számítani a GeForceFX kártyák megjelenésére.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés