Hirdetés

Fapados Biostar alaplap érkezett az AMD frontra

Úgy látszik, a gyártó berkeiben még nem merült feledésbe az A320-as chipset, bár az is igaz, hogy a legtöbb vásárlónak nincs szüksége többre, mint amit a friss modell kínál.

A Biostar legújabb, Socket AM4-es alaplapja nem nevezhető korszakalkotó újdonságnak, hiszen A320-as vezérlőhídjával csak a lehető legszükségesebbekre, a hétköznapi, netán irodai felhasználókra koncentrál, mindenféle flanc nélkül. A microATX formátumú deszka az A32M2 típusjelet viseli, és már alapból olyan BIOS-szal szállítják (A32FS715.BSS), mellyel akár egy Ryzen 9 3900X is munkára fogható benne – más kérdés, hogy 150 000 forintos processzorokat nem alsókategóriás, fapados lapokba szoktak pakolni, illetve hogy az ilyen CPU-k érdemi hajtásához mennyire elég a nem éppen robusztus VRM.


(forrás: Biostar) [+]

A két DIMM slotba maximum 32 GB-nyi, 3200 MHz-es DDR4 memóriát passzinthatunk, miközben egy x16-os PCI Express 3.0, továbbá két x1-es PCI Express 2.0 sín várja a különféle bővítőkártyákat. A háttértárolók tekintetében 4 SATA interfészre és egy SATA, valamint PCI Express módot egyaránt támogató M.2 2242/2260/2280-as slotra támaszkodhatunk. A hálózati kapcsolódás feladata egy Realtek RTL 8111H kontroller dirigálta, gigabites Ethernet anyára hárul, míg a zajkeltéséről egy nyolccsatornás Realtek ALC887 hangkodek gondoskodik.

A hátlapi I/O szigeten négy USB 3.0 és két USB 2.0 port, egy 15 tűs D-Sub kimenet, meg egy HDMI aljzat található az audio jackek és a két PS/2 csatlakozó társaságában. A processzorhűtő légkavarójának tüskesorán kívül mindössze egyetlen ventilátor header állomásozik a fekete NYÁK-on, és az előlapra is csupán USB 2.0 csatolókat vezethetünk ki, igaz, azokból legalább négyet.


(forrás: Biostar)

A termék vételárát egyelőre még nem tudjuk, de ha a Biostar nem esik át a ló túloldalára, reális alternatíva lehet olyan gépekbe, melyekkel főleg médiatartalmakat fogyasztunk, esetleg Excel táblázatokkal zsonglőrködünk. Persze nem azt mondjuk, hogy efféle alapokra nem lehet olcsó játszós vasat építeni, de aki ilyesmire vágyik, hosszabb távon jobban jár, ha néhány ezressel megtoldja még a büdzsét, és inkább a B450-es lapkakészlettel szerelt megoldások felé kacsintgat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés