Hirdetés

AMD-s Biostar SoC a hétköznapokra

A tajvani multinak nincs hiánya a sokéves alkatrészekből, de aminek van piaca, annak van piaca.

A Biostar bemutatta legújabb passzív SoC alaplapját, a Mini-ITX formátumú A68N-2100K-t, amelyben egy forrasztott, integrált Radeon grafikus vezérlővel megtámogatott AMD E1-6010-es processzor teljesít szolgálatot. A kétmagos, 1,35 GHz-en ketyegő APU-ból (és az A68N előtagból) már látható, hogy nem kisebb méretű munkaállomással lesz dolgunk, hanem a különféle médiatartalmak zavartalan fogyasztása van a célkeresztben, esetleg könnyed irodázással kiegészítve.


(forrás: Biostar) [+]

A bővítőkártyákat egyetlen x16-os PCI Express 2.0 sín várja, miközben a 2 DIMM slotba még DDR3-as memóriát kell pakolnunk, legfeljebb 16 GB-ot. Háttértárolóink, optikai meghajtóink számára mindössze két 6 Gbps-os SATA port áll rendelkezésre, míg a hangkeltésről egy 7.1-es Realtek ALC887-es kodek gondoskodik.


(forrás: Biostar)

A hátlapi I/O-n két PS/2 portot, egy 15 tűs D-Sub csatlakozót, egy HDMI és egy gigabites (Realtek RTL8111H vezérlő hajtotta) Ethernet aljzatot találhatunk a két-két USB 3.2 Gen1 és USB 2.0 anya, valamint a három audio jack társaságában. Előlapi kivezetés gyanánt tovább négy USB 2.0-t köthetünk be. Árat egyelőre még nem tudni, de biztos nem két aranyrúdért vesztegetik majd.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés