Hirdetés

A Biostar alsó-középkategóriás alaplapot hozott az AMD platformra

Hétköznapi felhasználásra, esetleg nem túlságosan komoly játszós vasakhoz egészen jó megoldás kerekedhet a tajvani multi újdonságából.

Lassan a nyakunkon vannak az új generációs AMD Ryzen CPU-k, de a Biostar berkeiben továbbra sem merül feledésbe a B450-es vezérlőhíd; mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a legújabb, B450MX névre keresztelt, microATX formátumú, Socket AM4-es alaplapjuk. A termék ezúttal nem a legfapadosabb kategóriában indul, hiszen a 10 fázisos VRM-jére jutott némi bordázat is, és DIMM slotból sincs kevesebb négynél, szóval a bepasszintható DDR4 memória mennyisége legfeljebb 128 GB lehet, (túlhajtás keretein belül) 4333 MHz-es órajel kíséretében. A nyomtatott áramköri lapon egy x16 PCI Express 3.0, egy x16-os (de x4-es sávszélességre vezetékezett) PCI Express 2.0, valamint egy x1-es PCI Express 2.0 sín várja a különféle bővítőkártyákat.


[+]

Háttértárolóinkat egy M.2 2242/2260/2280-as, x4-es PCI Express és SATA módot egyaránt támogató aljzatba vagy 4 SATA portba csatlakoztathatjuk, s míg a hálózati részlegért egy gigabites Ethernet anyában "végződő" Realtek RTL8111H kontroller, addig kedvenc zenéink megszólaltatásáért egy nyolccsatornás, leválasztott Realtek ALC887-es hangkodek felel. A hátlapi I/O-n négy USB 3.2 Gen1, illetve 2 USB 2.0 csatoló található a PS/2 kombóporton és a három videó kimeneten (HDMI, DVI-D, D-Sub) kívül.

A Matisse kódnév alatt futó Ryzen 3000-es CPU-kkal alapból kompatibilis deszka piaci startjának pontos dátumáról, és leendő áráról egyelőre még nem áll rendelkezésünkre bővebb információ.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés