Hirdetés

9 cm-es ventilátorral érkezik az új MSI Radeon HD 4870

Az MSI bejelentette legújabb, RV770 kódnevű grafikus processzorra építkező kártyáit, melyek R4870-MD512 és R4870-MD1G jelzéssel kerülnek az üzletekbe. Az elnevezésből nem nehéz kitalálni, hogy a termékek a Radeon HD 4870 családot erősítik majd, előbbi 512 MB, utóbbi pedig 1 GB kapacitású GDDR5 memória társaságában.

A saját tervezésű nyomtatott áramköri lapokra építkező kártyák órajelei megfelelnek az AMD ajánlásainak, azaz a mag 750, míg a memória effektív 3600 MHz-en üzemel. A hűtés tervezésénél a vállalat az alacsony zajszintre és a megfelelő teljesítményre törekedett. A grafikus processzorhoz réztalpazat feszül, melyből alumíniumlamellák indulnak ki. A hőelvezetést további két borda segíti, melyek hővezető csővel kapcsolódnak a talpazathoz. A levegő áramlásáért egy 9 cm-es ventilátor felel, amelynek automatikusan vezérelt percenkénti fordulatszáma 1000 és 2800 között lehet.

A kártyák PCI Express 2.0 csatolóval érkeznek, D-Sub, DVI és HDMI kimenettel felszerelve. A megjelenés a következő hetekben esedékes, az ajánlott fogyasztói árakról még nem közölt információt a gyártó.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés