Hirdetés

7.1-es audiocsatorna az alaplapokon

A VIA Technologies Envy24PT hangchipjét használja az Albatron és a Chaintech egy-egy alaplapjának integrált audiomegoldásához. A VIA hangchipje nagyon jó minőséget nyújt, ha megfelelő kártyát építenek köré, ráadásul olcsó, így valószínűleg az első két fecskét továbbiak követik majd.


Forrás: www.via.com.tw

Jelenleg az Albatron PXE865E Pro II és a Chaintech 9CJS Zenith alaplap érkezik VIA Envy24PT chippel, megfelelő codec-áramkörökkel, és szoftverrel, melyek együttesen minőségi 7.1 (8 csatornás) audiomegoldást nyújtanak.

Az Envy24 sorozatú hangvezérlők 96 kHz-es mintavételezéssel, 24 bites felbontással és 36 bites mixerrel rendelkeznek. A VIA Envy24PT ezen kívül 8 audiocsatornát, valamint a legújabb DVD-Video Dolby Digital EX és DTS ES hangszabványokat is támogatja csakúgy, mint 4 szimultán bemenő csatornát.

Mint arról korábban hírt adtunk, megfelelő körítéssel az Envy hangchipek olcsón igen jó minőségű hangmegoldást jelenthetnek, így valószínűsíthető, hogy hamarosan újabb alaplapokon tűnik fel. Az olcsó és középkategóriás hangkártyagyártók tehát jobb, ha már most felkötik azt a bizonyos fehérneműt -- bár a fentiekhez minőségi komponensek is kellenek majd a jó VIA chip mellé.

Azóta történt

Hirdetés