Hirdetés

500 GB-os Mercedes SLS AMG külső merevlemez – ha a tégla unalmas

Egy 2,5”-es HDD aránylag kicsi és vékony, ezért több gyártó és otthoni barkácsoló felhasználó fantáziáját is beindította már, hogy milyen egyedi, a szokásostól meredeken eltérő köntösbe lehetne bújtatni az adattárolót, így létrehozva egy trendi külső merevlemezt. Jóformán alig van olyan ötlet, amivel az évek során ne találkozhattunk volna, Bibliától a NES kazettáig mindenből készítettek már külső adattárolót. Az viszont elég merész, hogy egy cég teljes mértékben erre alapozza profilját.

Pedig a Flash Rods pontosan ezt teszi. Egy ideje már piacon vannak, és úgy tűnik, hogy életképes az üzlet, hiszen újabb terméket jelentettek be. Specialitásuk, hogy más gyártók által készített, jó minőségű, precíz autómodellekbe úgy építenek be egy merevlemezt, hogy az rejtve legyen a szem elől, így első pillantásra az asztalon ágaskodó sportautó jól titkolja, hogy valójában egy IT eszköz. A repertoárban eddig szerepelt Dodge Challenger, Audi R8, Nissan GT-R 35 és Chevrolet Camaro is, de a Vissza a jövőbe című filmből ismert időgép, a DeLorean DMC–12 is megtalálható.

Most viszont egy újabb vad sportkocsival, a 2011-es Mercedes SLS AMG-vel bővült a csapat, mely piros, fekete és ezüst festéssel is megvásárolható. Belsejében egy 500 GB-os merevlemezt rejt, erről mindössze egy a hátulján elhelyezett USB aljzat árulkodik, valamint adatátvitel esetén az egyik hátsó lámpa villog. Az 1:18-as modell motorházteteje és a sirály szárnyaira emlékeztető felfelé nyíló ajtók funkcionálnak, hosszabb másolgatások folyamán autófüggők (életkortól függetlenül) elszórakoztathatják magukat.

Egyediségéhez mérten vételára magasabb egy „mezei” 500 GB-os külső adattárolónál, 250 dollárt kérnek érte.

Előzmények

Hirdetés