Hirdetés

40 nm-es Flex-OneNAND lapkák a Samsungtól

A Samsung bemutatta a 40 nm-es gyártástechnológiával készülő Flex-OneNAND lapkáit, melyek kapacitása akár 8 gigabit is lehet. A vállalat elmondása szerint az új gyártási eljárással 80%-kal több lapka állítható elő a 60 nm-es technológiához viszonyítva, továbbá a kisebb chipek kevesebbet fogyasztanak, s ennek eredményeképpen a hőtermelésük is alacsonyabb.

A Flex-OneNAND lapkák olyan monolitikus integrált áramkörök, melyek MLC és SLC NAND flash technológiára épülő tárterületeket használnak egy NOR flash interfészen keresztül. A chipek használatával csökkenthető a külső logikai áramkörök száma, így hely spórolható meg. Az Flex-OneNAND tartalmaz egy viszonylag lassú MLC és egy gyorsabb SLC tárhelyet is, ennek megfelelően az adatokat fontosság szerint lehet elhelyezni. Értelemszerűen a sűrűn használt információk az SLC területre kerülnek.

A vállalat a memórialapkákat a következő generációs okostelefonok, HDTV-k és IPTV-k piacára szánja. Az OEM partnerek már megrendelhetik a friss chipeket, emellett a Samsung mérnökei igény esetén szoftveres támogatást is biztosítanak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés