Hirdetés

A SiS bemutatta a saját fejlesztésű SSD vezérlőit

A SiS hamarosan forgalomba hozza a LinkVast család LVT820 és LVT815 típusjelzésű vezérlőit, melyeket a vállalat az SSD meghajtókhoz fejlesztett ki. A két lapka között annyi a különbség, hogy az előbbi nyolc, az utóbbi pedig négy csatornát képes vezérelni. Ennek megfelelően a nagyobb kapacitású SSD meghajtók tervezésénél érdemes a LVT820-as chipet választani, a kisebbekhez pedig elég az LVT815 is.

A 110 nm-es gyártástechnológiával készülő, LFBGA tokozást használó vezérlők a SATA-300 interfészt támogatják, és az SLC mellett képesek kezelni az MLC NAND flash lapkákat is. A rendszer természetesen rendelkezik fejlett dinamikus és statikus wear leveling technológiával is, ami egyenletesen használja a memóriacellákat, így azok hozzávetőlegesen hasonló ütemben válnak írhatatlanná. Ez nagyon fontos a NAND flash technológián alapuló meghajtók esetében, ugyanis a cellák korlátozott írási ciklust képesek elviselni. Ez azt jelenti, hogy a meghajtó elveszti az írási képességét, de a tárolt adatok továbbra is olvashatók maradnak. A vezérlés gondoskodik arról, hogy az írási műveletek szétszórtan legyenek végrehajtva az összes cellát figyelembe véve, így azok hozzávetőlegesen hasonló ütemben használódnak majd el. Ezenkívül a lapka támogatja a külső DRAM memóriát is, ami nagymértékben képes felgyorsítani a feladatok végrehajtását többszálú feldolgozás esetén.

A SiS LinkVast LVT820 és LVT815 lapkákat júniusban kezdi szállítani a gyártó, de már most is le lehet adni a rendeléseket a vezérlőkre.

  • Kapcsolódó cégek:
  • SiS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés