Hirdetés

240 Hz-es TN panelre épített gyors és trükkös monitort az AOC

Az Agon sorozatba tartozó AG251FG a G-Sync technológiát is támogatja.

Az AOC azokat a keményvonalas játékosokat célozza meg az amúgy is nekik szánt Agon sorozatba érkező új, 24,5 hüvelykes képátlójú, TN paneles AG251FG monitorral, akiknek első helyen csak és kizárólag a magas képfrissítés és az alacsony, 1 ms-os válaszidő számít, de nem vetik meg az egyéb extrákat sem, mint például a kategóriában ma már kötelezőnek mondható fejhallgató akasztót, vagy éppen az állítható állványt.


[+]

Van azonban egy kisebb csavar abban, amit az AOC kínál, méghozzá az, hogy a beígért 240 Hz-et kizárólag Full HD felbontásban hozza, a natív 2560x1440 képpontos felbontás esetében be kell érni 144 Hz-cel. Nyilvánvaló, hogy a nagyobb képfrissítésért cserébe el kell viselni a felbontás csökkentéséből adódó hátrányokat, mint például a kevésbé éles képet. Meg kell említeni a G-Sync támogatást is, ami ennél a kijelzőnél 48-240 Hz-es tartományban aktív. Az ULMB módról sem kell lemondani, ez azonban 120 Hz-es frekvencia használatához és inaktivált G-Sync módhoz van kötve.


[+]

Ami a további technikai paramétereket illeti, (nem ULMB módban) a villogásmentes LED-es háttérvilágítás  maximum 400 cd/m² fénysűrűséget présel ki magából, a natív kontrasztarány 1000:1-hez, a betekintési szögek pedig 170/160 fokosak. Csatlakozókból DisplayPort 1.2 és HDMI jutott rá, illetve van egy négyportos USB 3.0-s hub és jack kimenet is. Az állvány állíthatóságáról sem feledkeztek meg, a szokásos dönthetőség mellett van 130 milliméteres magasságállítás, jobbra-balra forgathatóság, pivot mód. Amennyiben másra vágynánk, úgy VESA fali konzolra rögzíthetőség is adott.


[+]

Az AOC Aggon AG251FG 2017 augusztusától lesz kapható. Ajánlott fogyasztói ára 599 euró.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AOC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés