Hirdetés

Áramütést okozhatnak az AOC PDS241 és PDS271 jelzésű monitorok

A gyártó szerint a külső tápegységgel van a gond, és emiatt a címben megnevezett modelleket vissza is hívják, illetve a már eladott termékeket cserélik.

Az AOC számára kiemelten fontosnak számít számít a PDS monitorsorozat, amely elsődlegesen a dizájnnal hívja fel magára a figyelmet. Ezeket a kijelzőket a Porsche tervezte, és a különlegességük, hogy minden szükséges összeköttetés rejtve, a megjelenítők támasztékán keresztül valósul meg, vagyis lényegében az összes aljzat ki lett helyezve a külső tápegységre.

Sajnos különösen peches a cég, ugyanis pont a PDS sorozat, PDS241 és PDS271 jelzésű, Európába tervezett monitorjainál kell bejelenteniük, hogy a mellékelt külső tápegység nem biztonságos. A probléma annyi, hogy az egyes komponensek belülről túl közel vannak a borításhoz, ami miatt fennáll az áramütés veszélye.

Az AOC már jelezte az európai kereskedőpartnereinek, hogy állítsák le a kijelzők forgalmazását, és küldjék vissza a cégnek a termékeket, aki pedig már vásárolt ilyen kijelzőt, vegye fel a kapcsolatot a gyártóval az alábbi elektronikus levelezési címen keresztül. Technikailag a monitort nem, csak a külső tápegységet cserélik, hiszen azzal van probléma.

Az AOC elmondta, hogy a fenti két kijelzőt Bulgáriában, Csehországban, Magyarországon, Izraelben, Romániában, Ukrajnában, Szlovéniában és Törökországban hivatalosan nem hozták forgalomban, így elméletben a felsorolt államok nem érintettek. Ugyanakkor a webes vásárlások világában nem zárható ki, hogy valaki pont az említett országokból rendelt magának, és természetesen az ingyenes csere ezekre a vásárlásokra is érvényes.

Az AOC kiemelten ajánlja, hogy ha valakinél PDS241 és PDS271 jelzésű, európai piacra szánt kijelző dolgozik, mindenképpen áramtalanítsa, és a tápegységhez csak akkor nyúljon hozzá, ha a konnektorhoz az már nem csatlakozik.

Kiegészítés (2018. június 25.): A gyártó elmondása alapján egy ideje már javított tápegységekkel szállítják az érintett monitorokat. Azt is elárulták, hogy a 2017-ben érintett széria teljes mértékben visszahívásra került. A 2018-ban forgalomba hozott monitorok egyike sem érintett!

  • Kapcsolódó cégek:
  • AOC

Előzmények

Hirdetés