Hirdetés

20 TB-os külső tároló a WD-től

Az USB-n kapcsolódó My Book Duo sorozat 4 TB-nál indul és 20 TB-nál végződik.

A WD bemutatta az új generációs My Book Duót, amit a cég a világ legnagyobb tárkapacitású külső adattárolójaként aposztrofál, és amelyet otthoni és professzionális, avagy üzleti felhasználásra is ajánlnak.


[+]

A RAID tömbökre optimalizált külső tárolók összkapacitása 4, 6, 8, 12, 16 vagy akár 20 TB is lehet. Bármelyiket is választjuk, a 100 milliméter széles, 160 milliméter mély és 180 milliméter magas házban két darab WD Red HDD kap helyet, alapesetben RAID 0 tömbbe szervezve. Ezt felülbírálhatjuk, és a mellékelt szoftverrel RAID 1 kötetet is választhatunk, vagy JBOD módra is rábírhatjuk a rendszert. Az adatok védelméről is gondoskodtak: 256 bites AES hardveres titkosítás mellé jelszavas védelem is dukál.


[+]

Az összeköttetés USB 3.1 Gen 1 Type-C porton keresztül lehetséges, de a dobozban mellékelnek átalakítót, amivel a hagyományos A-típusú USB-vel rendelkező gépekkel lehet összekapcsolni. Konnektorra is szükség lesz, hogy működésre bírjuk, ugyanis a szükséges energiát külső tápegységből nyeri. Ezenfelül a házon található még két hagyományos USB 3.0-s aljzat is, ami hubként működik, így ehhez külső USB-s eszközöket lehet illeszteni, például más külső HDD-ket, memóriakártya-olvasót, beviteli eszközöket stb.

A WD My Book Duo három év garanciával vásárolható meg a tárkapacitás csökkenő sorrendjében 800 (20 TB), 600 (16 TB), 420 (12 TB), 330 (8 TB), 290 (6 TB) illetve 260 (4 TB) dolláros áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés