Samsung BD-F7500: UHD Smart 3D Blu-ray lejátszó

Samsung BD-F7500

Manapság már egy szimpla, pusztán a lemezek kezelésére alkalmas Blu-ray lejátszó egyszerűen nem rúghatna labdába, még a belépőszintű termékek között sem. 2013-ra evolúciójuk odáig jutott, hogy a jobb darabok már képesek egy otthoni hálózat más elemeiről vagy USB-n keresztül csatlakoztatott pendrive-ról, merevlemezről származó médiaállományok fogadására és lejátszására, sőt ezek eljuttathatóak rá vezeték nélküli úton is. Emellett biztosítják különféle internetes tartalmak elérését a smart rendszereknek köszönhetően.

Mivel mind a médialejátszó, mind az okostévés megoldások fejlesztésének és integrálásának területén úttörő szerepet játszott a Samsung, így kíváncsiak voltunk, hogy a koreai vállalat előrukkol-e valami újdonsággal az idei évben, illetve hogy egyáltalán mire is lehet számítani a cég asztali Blu-ray készülékeitől 2013-ban. Úgyhogy amikor lehetőség nyílt rá, azonnal kölcsönkértük a 3D tartalmak kezelésével és UHD felskálázással is kecsegetető BD-F7500-at

Megszokott dizájn

Bár az asztali Blu-ray eszközök nem tartoznak a leglátványosabb termékek közé, és egyébként sem kínálnak túl sok teret a dizájnereknek, hogy kiélhessék legvadabb elképzeléseiket, néhány gyártónak sikerült elérnie, hogy modelljeik első látásra felismerhetőek legyenek. Ilyen a Sharp, az LG és a Samsung is, így ez a modell is megkapta a már jól megszokott formai és tipográfiai elemeket.


Ezek közül a legfigyelemfelkeltőbb a készülék közepén végighúzódó vaskos, ezüst műanyagsáv, amelynek az esztétikumon kívül semmilyen funkciója nincs. A cégjelzés mellett a tetején még helyet kaptak a támogatott funkciók, kapcsolódó szolgáltatások logói, de ezek színűk és méretük révén teljesen beleolvadnak a felületbe, így szerencsére nem sok vizet zavarnak. Az optikai meghajtó megszokott módon egy lehajtható ajtó mögött kapott helyet a frontfelület bal oldalán, és ide került egy rejtett kapu mögé egy USB port is. Magától értetődően a kikapcsolt állapotban láthatatlan folyadékkristályos monokróm kijelzőt is ide építették.

Az interfészeket, azaz a két HDMI, a digitális audiocsatlakozót és az Ethernet nyílást a hátlapra pozicionálták. A termék funkcionálhat akár 7.1 csatornás házimoziszettek központi egységeként is, legalábbis erre utal az egyes hangsugárzóknak fenntartott, nyolc darab analóg audiocsatlakozó megléte. A mindössze 1,7 kilogramm súlyú termék az átlagosnál kicsit karcsúbb, hisz 43 centiméteres szélességéhez 4,3 cm-es magasság és csupán 20,1 centiméteres mélység társul. Dobozában a távirányítón, a használati utasításon és a tápkábelen kívül nem leltünk mást, tehát a HDMI kábel hiányzik.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés