Forró nyári hardvercsokor

Új grafikus kártyák, különleges házak, akciós notebookok, hatalmas monitorok, hangszórók és sok más a hazai piacról.

Egyedi GTX 1080 és GTX 1070


A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Néhány hete mutatkoztak be az NVIDIA új, Pascal architektúrás csúcs grafikus kártyái, a GeForce GTX 1080 és GTX 1070. Első körben a Founders Editionnak nevezett, referencia nyomtatott áramkörös és hűtésű modellek jelentek meg a boltokban, melyek csak dobozukban, esetleg a kártyára ragasztott matricákban különböztek egymástól, viszont az Asus és az MSI fürgén elhozta a magyar piacra saját egyedi tervezésű kártyáit.

Az Asus esetében természetesen az utóbbi időben előtérbe került ROG Strix termékvonalat erősítik tovább. GeForce GTX 1080 tesztünk alkalmával közelebbről is megismertük ezt a kártyát, aminek 8+2 fázisú az áramellátó részlege, hűtéséről pedig három darab ventilátorral és öt hőcsővel ellátott DirectCU borda gondoskodik. További érdekessége, hogy hátsó részén két hagyományos, PWM-es csatlakozó található, a rájuk kötött ventilátor a GPU hőmérsékletével szinkronban dolgozik. A referenciától eltérő a képkimenetek elosztása is, a DVI mellé két HDMI 2.0b-t és két DisplayPort 1.4-et tettek. A LED-es díszkivilágítás betört a grafikus kártyák területére is, az Asus ráadásul szoftverből vezérelhető, RGB megoldást vetett be. Jó hír, hogy a ROG Strix GTX 1080 lényegében nem drágább a referencia modelleknél, 260 000 forint környékén kínálják.

Az MSI háza táján is megjelent az a GeForce GTX 1080 Gaming videokártya, amit alkalmunk volt letesztelni. TwinFrozr VI hűtésén a ventilátorok száma eggyel lemarad az Asus mögött, de hőcsőből eggyel több, tehát hat darab van. Fémlemezen keresztül érintkeznek a GPU-val, hiszen egyébként ennyi csövet nem lehetne közvetlenül a GPU-ra vezetni. Természetesen itt is van állítható RGB világítás, de szerintünk fontosabb a jó minőségű, 8+2 fázisú áramellátás. Az MSI GTX 1080 Gaming X vételára az Asushoz hasonlóan három év garanciával 264 900 forint.

Egy lépcsővel lejjebb, GeForce GTX 1070-ből is mutatott egyedit az Asus és az MSI. Az Asus ROG Strix verziója ugyanazokat a trükköket tudja, mint nagyobb társa, tehát háromventilátoros, öt hőcsöves a hűtése, RGB LED világítása és két extra ventilátorcsatlakozója van. Az MSI viszont három különböző, egyedi GTX 1070-et kínál. Az egyik a GTX 1080-nál látott, vörös-fekete TwinFrozr IV hűtést kapta, a másikra viszont a fekete-fehér Armor hűtést tették, mely szintén két ventilátoros, de „csak” öt hőcsöve van. A harmadik a sorban az MSI GTX 1070 Aero, melynek a referenciamodelléhez hasonló, elül beszívó, hátul kifújó a hűtése. Az MSI GTX 1070 Armor és GTX 1070 Aero verziót valamivel 170 000 forint alatt kínálják, az Asus GTX 1070 Strix és az MSI GTX 1070 Gaming ára 175 000 forint környékén mozog.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Viharral jött hardverek

    Processzorhűtőket, monitorokat, tápokat, házat és sok más érdekeséget válogattunk csokorba a hazai boltok választékából.

  • Újdonságok elsősorban játékosoknak

    Grafikus kártyákat, monitorokat és egy csokorra való gamer és multimédiás laptopot tálalunk a hazai kínálatból.

  • Nyári hardveregyveleg

    Alaplapok, monitorok, színes gamer kiegészítők és egyedi összeállítású laptopok kerültek ezúttal a célkeresztbe.

  • Hardverválogatás augusztus elején

    Memóriaakcióról, óriási monitorokról és érdekes notebookokról számolunk be heti piaci összefoglalónkban.

Előzmények

Hirdetés