Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BB9000

    senior tag

    válasz bbsofficial #11576 üzenetére

    Pár apróságot tennék hozzá. Az első lépésként meg kellene jelölni az érkező kábel 4 fekete kábele közül azt, amelyiken a föld jön. Kék szigszalaggal körbe legalább 5 ször. Természetesen a kábel túloldalán ellenőrizni kell, hogy valóban a PEN szétválasztás megtörtént-e és ott is hasonlóan meg kellne jelölni ezt a vezetéket.
    Annyi kismegszakítót tegyél be, ahány áramkör van kialakítva. A képeken látok olyan védőcsöveket, amikbe csak egy db. fekete vezeték van behúzva. A kábelezést is tanuló csinálta? Lehet, hogy ez így nem lesz elég és újabb kábeleket is be kell még húzni. Javaslom a területen található összes kötést is átnézni, amiről nincs kép. Meg persze a szerelvények bekötését is.
    A hely adottságai miatt javaslom, hogy egy 3x12-es kialakítású lakáselosztót tegyél be. A fázisok elosztásakor arra figyelj, hogy a nagyfogyasztók el legyenek osztva és ne mind ugyanazt a fázist terheljék. Az is jó, ha nem centized ki a vezetékeket, hogy ha mégis át kell kötni valamit egy másik fázisra, akkor azt könnyen meg lehessen tenni. Felizatozd a kismegszakítókat és az azokon lévő aljzatokat, kapcsolókat. Ha nem tudod, vagy nem akarod feliratozni, akkor legalább dokumentáld le.
    A 3x12 es lakáselosztóban a három fázis lehet pl. külön sorban, akkor használhatsz pl. fázissint is, az egyedi átkötőkábelek helyett. Sokkal szebb, rendezettebb lesz.
    Ha úgy gondolod, hogy magad is meg tudod csinálni, azt megértem, de a munka végeztével tényleg nem haszontalan, ha egy szaki átnézni az egészet, mivel neked ez lesz az első ilyen munkád.
    Az "ideigelnes bekötést" elkövető tanuló munkájára nincs mentség. Az egyetlen érdeme az lehet, ha működik.

Új hozzászólás Aktív témák