Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BoB

    veterán

    válasz hcl #2042 üzenetére

    Sajnos kicsit bronzy mellett kell állást foglalnom. Ugyan imádom az Ubuntut, de én nem vagyok átlag felhasználó. Az átlag felhasználónak fogalma csak alapvető dolgokról van. Ha valami gondja van, hív egy hozzáértőt. Ezzel nincs is gond.

    De más rendszerek egyre felhasználóbarátabbakká kezdenek válni, és egyszerű emberkéknek ritkábban kell segítséget kérnie. Egyértelmű hogy azt a rendszert fogja választani ha van ilyen lehetősége, mivel ő sem szereti ha állandóan hívogatnia kell valakit.

    A GNU/Linux elég zárt közösség, akik nehezen fogadják el azt az érvet hogy nem akarok évekig tanulni hogy használni tudjak valamit. Pedig el kellene ismerni hogy nem kell autó szerelőnek lenni ahoz, hogy valaki autót vezethessen. ("Amelyik felhasználó nem képes arra, hogy gondolkodjon, az nem hogy oprendszert ne használjon, de számítógépet se") És szükség van arra hogy autót az is tudja vezetni aki nem szerelő. Különben hogyan is várhatnánk az elterjedtség növekedését? Nem mindenki mérnök informatikus.

    Ettől függetlenül nem csak ezért nem lesz elterjedt rendszer, hanem azért is mert az átlag emberek azt sem tudják hogy létezik. Nekik számítógép = windows. Jobban fogalmazva számítógép egyenlő azzal ahogy kinéz. Ők meg windowst láttak egész életükben.

    You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

Új hozzászólás Aktív témák