Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Rive

    veterán

    válasz Soulfly842 #3406 üzenetére

    Szerintetek hány napon belül lesznek újabb szigorítások?

    Szerintem nem sok értelme lenne most újabb szigorításnak. Illetve csak nagyon speciális fajta szigorításnak lenne értelme/haszna: azonnali haszna pedig semminek.

    Ilyen gyors arány átfordulást semmiképpen nem magyarázhatnánk így... jóval magasabb itt a szorzó, mint a lefestegetett optimista képlet

    Az a szorzó erősen függ attól a környezettől, amiben a vírus terjed. Ez az új cucc az eddigiek szerint leginkább abban különbözik a korábbitól, hogy sokkal jobban terjed gyerekeken keresztül. Az oktatás bezárásával ez a terjedési vonal ha későn is, de ~ ki lett lőve.

    Ezzel párhuzamosan, ugye: ahol (amelyik országban) az oktatást eredetileg is óvatosabban kezelték, ott kevésbé tudott tarolni. Innen a variáció a terjedés sebességének növekedése dolgában.

    Az oktatáson keresztül eddig a vírus beverekedte magát a szülő-korosztályba. Most arra kellene koncentrálni, hogy ne tudjon innen továbbmenni, azaz: erősebben figyelni a nagyira, átgondolni a munkahelyi védelmet illetve megakadályozni, hogy a gyerekek iskola helyett/után más módon passzolják egymásnak a cuccot.
    Ezen a vonalon lenne értelme néhány dolgot átgondolni. De úgy általánosságban 'szigorítás' - na, az hülyeség.

    Én továbbra is tartom azt - korábban már le is írtam -, hogy az orosz és a kínai vakcinát átpolitizálja az EU és negatív színben tünteti fel a saját kicsinyes érdekeik miatt.

    Ez nem annyira a kínaiakról vagy az oroszokról szól, illetve még csak nem is a covidról. A német érdekblokk szimplán hajlamos reflexből kritizálni és gáncsolni az EU-n belüli különutaskodást.

    [ Szerkesztve ]

    /// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

Új hozzászólás Aktív témák