Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ShadowX

    őstag

    Úgy licitáltok itt egymásra szomszéd ügyileg, mintha muszáj volna. :DDD

    Az emberek amúgy hajlamosak azt hinni, hogy még mindig létezik a város-falu/kistelepülés különbség, pedig szerintem már eltűnt. Ha kinézeknaz ablakon vagy az erkélyen akkor ameddig a szem ellát panelt látok. Ennek ellenére minden hétvégén flexel, fúr, vagy láncfűrészezik valaki. A füvet itt nem a szomszéd nyírja, hanem a közterület fenntartó, ráadásul nem sima kis fűnyíróval, hanem traktorokkal meg benzines szegély- és sövényvágóval. A kukásautó hozzánk pl. csak betolatni tud, úgyhogy hallgathatom a tolatóradar pittyegését, stb...

    Az alattunk lévő garázssoron pedig van egy figura (nem is itt lakik) aki motorcsónak motorokat javít és újít fel, ha az épp nincs, akkor robogó motorokat. Szóval nem csak hangos, hanem még büdös is. A mellettem és alattam lakó láncdohányos, szóval szellőztezni nem is tudok ha jobb az idő (esőben/hidegben bent dohányzik, de ha jobb az idő, akkor miért ne akarna egy kis "friss levegőt" szívni....). Az egyik szomszéd pedig egyfeszt fűrészel valamit, másfél éve kitartóan, ráadásul eme hobbiját este 7 után kezdi, van, hogy 11-ig. Egy másik szomszéd épp most szerzett be egy csocsóasztalt, amit ha jól meglöknek a haverokkal, akkor az egész lépcsőházon egy hatalmas morajlás fut végig, mintha a beleimet akarnák kitépni, kb. olyan hangja van.

    A rossz helyre (és szabályellenesen) bekötött páraelszívókról ne is beszéljünk, ami a teregetés ellehetetleníti (nem tudom egyesek mit esznek, de szabályszerűen dögszag áramlik fel :F).

    A kukákhoz lehordott építési törmelék (bontott ablaktól kezdve linóleumom át, wc csészén keresztül minden) és egyéb oda le nem rakható szemét (matrac, gumiabroncs, működésképtelen klíma, stb...) a másik kedvencem, mert vonzzák a patkányokat és a mai csodás esős idő hatására még büdösödnek is és a kukások nem viszik el, mert nem az ő dolguk. Mire a rendőrség kinyomozza ki volt (ha sikerül egyáltalán) addigra évek is eltelhetnek. Lomtalanítást szerveztem, de nekem kellett becsöngetni mindenkihez, hogy most dobja ki a sz*rját, mert lakógyűlésre a 30 lakásból 5-en ha járunk és még a faliújságra kifüggesztett felhívást sem olvassák.

    Az önkényesen felújítók okozta károkat is ide említeném még, mint idegesítő szokás, most futottunk bele egy ilyenbe, pár százezres kárt okozott a társasháznak, ami majd jövőre szerintem közös ktg emelkedést okoz a biztosítási díj emelkedése miatt.

    A lábtörlő nem használásáért én is haragszom, de azért, mert a mi tömbünkben csak nálunk van kisgyerek, mindenhol máshol vagy késői kamasz van, vagy felnőtt. Igazából amiatt zavar, mert feleslegesen fizetjük a lépcsőházi takarítást. Az a rendszer nem megy, hogy majd felváltva a lakók, ahhoz mindenki túl lusta, meg az már kvázi a saját küszöbén túlmutat, szóval az már nem az ő lakása (ilyenek miatt nem tudunk pl ablakokat cserélni a lépcsőházban). A takarítást követően kb. 1 óráig marad tiszta a lépcsőház, utána mintha mi sem történt volna. Ezért kár fizetni.

    Persze megbeszélni nem tudjuk, mert mint írtam, lakógyűlésre nem járnak a lakók, ha meg átugrok szólni, akkor én vagyok a paraszt, hogy miért akarom én korlátozni a fene nagy szabadságát. Abszolút nem toleránsak az emberek a másikkal. És ez alatt nem azt értem, hogy ne csinálja amit csinálni akar, lehet az akár felújítás is. Csak szóljon a szomszédoknak, hogy mikor tervezi és írja ki ha zajosabb munkálatokat csinál, illetve csinálja ésszerű időben. Mert a mi tömbünkben divat lett, hogy a felújitást is akkor csinálják az emberek, amikor jólesik (akár este 9-kor is nekiállnak vésni) mert "akkor érnek rá". Az gondolom nem opció, hogy kivesz valaki 1 hét szabadságot és akkor megcsinálja...nem, a szabadság a nyári bulikákra kell a haverokkal.

Új hozzászólás Aktív témák