Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • quailstorm

    nagyúr

    válasz John_Doe #90045 üzenetére

    Az gyalog és kerékpárút, akármennyire is fancy lett a festése az új járdával.

    Arra van egy gumiszabály a KRESZ-ben, hogy "ha a gyalog- és kerékpárúton a gyalogosok forgalma a kerékpárosok továbbhaladását akadályozná, a kerékpárosok az úttesten is közlekedhetnek".
    Az úttestre frissen felfestett nyomok erre egyértelmű jogot is adnak most már.

    Egyébként lehet kötekedni napestig hogy most mennyire vagy törvényileg rákényszerítve, hogy használd a kerékpárútnak csúfolt szörnyűségeket. Nyilván annyi eszem nekem is van, hogy egy Kálvária sugárúton nem fogok a főútvonal táblával ellátott, füvezés miatt beszűkített úton menni (max este), de attól még az ottani megoldás is ocsmány és balesetveszélyes. Dugonics-tól Kálvária térig
    Sajtóból meg nem tudom, hogy ezt a gumiszabályt hogy kell, és hogy szokták jogilag kezelni, de hallgatólagosan azt látom, hogy mindenki megy ahogy tud, én meg próbálok úgy közlekedni, hogy minél kevesebb esélyt adjak másoknak, hogy elcsapjanak, de közben még haladjak is. Mást nem lehet tenni egyelőre.

    Az az állapot, ami Retek utcában volt, az alkalmatlan volt kerékpáros közlekedésre, most is csak a lassú/bizonytalant terelném oda a járdára.
    Én a fancy kerékpáros nyom előtt is lenn mentem és őszintén kevesebb gond volt, mint a járdán, és 3x gyorsabb.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák