Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz Apollyon #53993 üzenetére

    Na, akkor Adire végül csak comingoutolt a sorozatban. Nekem már a negyedik részben a karakter bemutatásánál leesett, hogy valami gender-diszfória van a dologban. Úgyhogy én direkt utánanéztem ennek a gender neutral karakternek, s pont azt furcsállottam, hogy a sorozatban she / her névmásokat használ, miközben a valóságban nem így van. Remélem azzal meg nem mondok újat, hogy a barátja az egy transz férfi (azaz szintén nő volt), mert a Star Trek topikban sokan meleg fiúnak nézték. :D Bigott transzfób állatok. ;]

    Egyébként szerintem bárki vallhatja magát bárkinek, tőlem identifikálhatja magát Télapóként is ho / ho / ho személyes névmásokkal. És így is fogom szólítani. Csak ne kötelezzen rá törvény, mint Kanadában, mert ott bizony lecsukhatnak érte.

    Abban nincs semmi különleges sajnos, hogy mindenki a transz karaktert transzt vagy meleg karakter meleget, stb játszik. Sőt, manapság csak így lehet, pl pár éve Scarlett Johanssont elég durván lehordták és bocsánakérésre kényszerítették amiatt, hogy egy elvállalta egy transz karakter eljátszását. Pedig nem is olyan régen még Oscar-díjat is kapott egy cisznemű színész egy transznemű karakter eljátszásáért. :F Ez van. :(

    De félreértés ne essék, a Star Trek Discovery-vel nem az a gond, hogy transz karakterek vannak benne. Sőt, igazából ez több mint rendben van, anno az eredeti Star Trek sorozat nagyon píszí szereplőgárdával indult, de ez a 60-as években volt, amikor tényleg hatalmas bátorság volt ilyet tenni. Ma már persze nem az.

    A Discovery-nél a problémák valahol ITT kezdődnek, s akkor ez csak a felszín, érdemes körülnézni a linkelt YT csatornán. Ez a sorozat nem Star Trek, legfeljebb külsőségeben, s még saját magával sem konzisztens, hihetetlen durva hülyeséget meg lyukak vannak benne. De én pont ezért nézem, mert ez már akkora trash, hogy szórakoztató. :) Ja meg rengeteg mindent összelopkodtak hozzá máshonnan, pl a legdurvább, hogy az első évad sztoriját egy indie játékból lopták, aminek a készítője be is perelte érte a CBS-t.

    [ Szerkesztve ]

    A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

Új hozzászólás Aktív témák