Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Hegyirabló

    veterán

    válasz nintendojet #16800 üzenetére

    A beszámoló, amit ígértem Cordon Electronicsnél jártamról.

    Nyitás előtt odamentünk ma az ügyvéddel, így elsőnek kerültünk sorra. Kilenc körül be is hívtak.

    - Miben segíthetek?
    - Szerda este még nem volt ez a folt, csütörtökre megjelent.
    - Van garanciajegy?
    - Van, de volna egy olyan kérésem, hogy mivel rémtörténetek keringenek magukról, rejtélyes módon beázó és mechanikai sérült telefonokról, és olyan jogi képtelenségről, mint "garancia megvonás", szeretném, ha előttem nyitnák ki a telefont, nézzük meg együtt, hogy milyen az indikátor, és hogy van-e belül sérülés. Írunk róla egy papírt, aláírja ügyvédem és én, maguk részéről ketten, és akkor rendben vagyun.
    - Egy pillanat! - feláll, elmegy.

    Visszajön két perc múlva egy fickóval.

    - Jó napot kívánok, XY szerviz vezető vagyok, miben segíthetek.

    Elmondom neki ugyanazt.

    - Sajnálom, hogy ilyen hírek keringenek rólunk, de ez csak pár száz elégedettlen ügyfél panasza, a több ezer elégedett bezzeg nem ír semmit. Egyébként már egy ideje nem állítunk ki ilyen papírt, hogy "garancia megvonás", a magyar nyelv rejtelmeit figyelembe véve "garanciálisan nem javítható" kifejezést használjuk. Kérésének nem tudunk eleget tenni, mert a telefont elektrosztatikusan védett, steril körülmények között nyitjuk ki, és oda ügyfelet nem engedhetünk be. Mi kiváló minősítésű, kizárólagos Sony partner vagyunk, ez önmagáért beszél, és ennyi kölcsönös bizalom kellene, hogy legyen, bla-bla.

    Most jön a lényeg.

    - Azonban én most megvizsgáltam a telefonját, szemmel láthatóan nincs rajta külső sérülés, ezért ha az megfelel Önnek, személyes garanciát vállalok rá, hogy bármilyen állapotban legyen belülről a telefon, megjavítjuk garanciában.

    Nekem ez elég volt, ezt elfogadtam.

    Amire kíváncsi vagyok, hogy ez default jófejség, vagy annak tudható be, hogy eleve egy jogász társaságában mentem oda. A többit majd meglátjuk.

    [ Szerkesztve ]

    Aquila non captat muscas.

Új hozzászólás Aktív témák