Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gerner1

    veterán

    válasz bul07 #10006 üzenetére

    "Na meg van egy olyan elméletem is hogy a applikációt fejlesztők nem optimalizálnak hanem rábízzák az erőforrásra
    Értem ez alatt hogy mikkor megjelenik a telefon az akkor ép jelenlegi app verziók nagyon gyorsan futnak, majd ahogy jönnek a frissítések az apphoz a programozók nem veszik a fáradságot az optimalizációra hanem majd a processzor megoldja
    Így az adott alkalmazás betöltése lekezd lassulni mert jobban terheli a processzort, meg a memória használat is egyre nő, és persze ez vele hozza hogy jobban dolgozik a processzor több energiát is kér az akkutól, így az üzemidő is csökken(akku is használódik és a alkalmazások is többet kérnek)"

    - Egyetértek, nagyon jól és valóban érdemben védhető megközelítés. 👍 Ezzel pedig, mindjárt jelentősen elbillen ennek irányába az esélyek mérlege, szemben az OS-update -ekkel kapcsolatos avultatás minden másra is valid általánosítható aspektusával szemben .

    "Így fordulhat elő szerintem az is hogy megjelenésnél elérhető képernyő üzemidőt nem lehet már elérni egy mondjuk egy másfél éves korában elvégzett akku cserével se mert az applikációk sokkal több energiát fogyasztanak"
    - Ilyenek miatt is -talán- érdemes védhetően kidolgozott módon tesztelni, és a korábban ugyanazzal az alapos munkával kinyert eredménnyel összevetni. Amennyiben, a minimumot megütő a módszer, amely biztosan kizárja a bármilyen 3rd party APP -ok hatásait (amelyek miatt a lassulás, lag, üzemidő csökk, stb = nem a fw release számlájára írható..) + a lehető legtöbb esetlegesen időközben megváltozott: 'felhasználói körülményt' is, akkor a kapott konklúzió ismeretében más irányt vesz a gondolatmenet ...

    Én plö Note 4 óta egyetlen, nálunk teljes életciklusát (+1 kicsit) kitöltő készülék esetében sem regisztráltam fw-release okozta lassítást, üzemidő csökkentést, pedig volt jó néhány, és akadt amelyekből több különböző időpontban gyártott is volt: akkucsere után sem .
    Természetesen, mindegyiknél figyelemebe véve azokat az esetlegesen időközben megváltozott külső körülményeket is, amelyekről egy gyártó készüléke + a rajta futó OS sem tehet. Plö: magasabb frekvenciák használata a szolgáltatói oldalon, a korábbihoz képest gyakoribb fallback, moslékabb térerő a napi rutinom során bejárt lokációkon, stb, stb.
    Más, elhasználódásból eredő és egyértelműen erre visszavezethető hibák voltak nálunk is (plö RAM-degradáció ~5éves kor körül), de arról nem a kérdéses gyártó/típus tehet (szerintem) .

    Jó látni, hogy jóval mélyebben merítesz. 👍

Új hozzászólás Aktív témák