Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • koby11h

    aktív tag

    válasz fatpingvin #28045 üzenetére

    Valahogy én is így...
    Az is jó benne, hogy sokszor nem is kell hirdetni 1-1 itt hagyott alkatrészt, pl. memória, ssd, töltő, webkamera, proci... mert ilyen alkalmakkor meg tudom kérdezni, hogy esetleg +5-6k egy 8GB-os memória még a laptopba érdekli-e. Vagy az 500-as hdd-t lecseréljük-e egy WD Green-re, most lett kivéve karácsonyi laptopból mert ment helyette 1TB-os..., proci upgrade esetleg i5-re?
    Így a régi "vackok" sokszor még új életre kelnek, a beépülő gazdája is elégedett, mert elmegy a cucca jó helyre... én meg közben úgyis filmet nézek a sajátomon.
    Az meg, hogy jobbra-balra van még 1-1 laptop és néha hozzányúlok az nem dönt végromlásba... és gyakorlatilag mind kb. ismerősök, akiknek csinálom, valahol mindenkinek megéri.

    A rugalmasságra példa: elszállt mindenük a külső hdd-ről, családi fotógyűjtemény, vissza kellene állítani. Nem gond, csak a fat szállt el, a hdd felismerhető, csak formázni akarja. Megoldható, kb. 4-5 óra, amíg végigmegy, az én ssd-mre mentünk, aztán ha úgy gondolod, hogy minden meg van, akkor a hdd-re visszatoljuk.
    Ok, csak hát vannak rajta olyan képek is... hát akkor hozzál a hdd-vel nekem ásványvizet és pisztáciát, magadnak meg amit akarsz és közben nézünk Andor-t...
    Jött, hozott mindent, elindítottuk, közben megnéztünk 5 részt, aztán odaültettem a géphez és kimentem szendvicset csinálni. Mondta, hogy minden ok, gyors formázás, önteszt, másolás vissza, és végül a mentés törlése tőlem - full felülírás elindítva. Ezt szépen végig is várattam vele.
    A srác olyan boldog volt, két hét múlva hívott, hogy errefelé jön itthon vagyok-e, mondom ja. Erre hozott egy nagy doboz sütit, 10 fajta süti és torta. A felesége küldi, elmesélte neki, hogy milyen diszkrét voltam!! És majd küld hozzám mást is, ha "ilyesmi" gond lenne... Azóta ezt a srác két másik ismerősével/kollégájával is eljátszottam már... persze ennek azért van ára, de egy szervizben nem biztos, hogy így csinálnák végig.

    "C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."

Új hozzászólás Aktív témák