Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Zsombor99

    csendes újonc

    válasz Diabolis #2136 üzenetére

    Két év távlatából csatlakozhatok én is? :)

    Én 1999-ben születtem, tehát sajnos alaposan kimaradtam a régi korszakból. :U
    Apámnak eredeti Windows 98 SE volt, ~2008-ban lett XP-re cserélve, CD író meghajtója is volt, de ki lett kötve, mikor hozzám került a gép... A monitor egy Belinea képcsöves volt, még valami "sugárzás védő" csoda rátét is került valahogyan hozzánk, ott lógott a monitor elején, krokodilcsipesszel a fűtéscsőre földelve, de nem ért sokat, a monitort sajnos odaadtuk valakinek. Az "Art Tech" hangszóró még mindig meg van abból a konfigból, őrizgetem. :)
    Mikor már kezdtem felfogni a dolgokat, onnantól már jobban tudom. 80 GB HDD-vel szerelt HP "small form factor" gépem volt selejtezésből, ~4GB RAM, Windows XP Pro rendszerrel, a grafika (integrált) rém gyenge volt, de próbáltam elfogadni mert még nem értettem hozzá. Kinőttem a HDD-t, "IDE→SATA" adapterrel lett bele 250 GB HDD amin az E:\ meghajtóról bootolt a rendszer. Na az marha lassú lett, ikonok megjelenése volt ~5 perc gépindításnál! :D Mint később kiderült, én "okostojás" addig tömörítettem mindent, míg ~315 GB körülre jött ki kitömörítve, mikor másik HDD-re akartam költöztetni mindent! Juj... :D Volt szerencsém alaplapi hangkártya halálához is, egyáltalán nem volt kellemes. :U
    Laptopból bontva ~80GB HDD van még USB tokban. Nekem a Vista és a 7 teljesen kimaradt, a nagy váltás Windows 8.1-re volt, először 32, majd 64 bites gépen. Jelenleg: 1TB HDD ötfelé particionálva, 2TB HDD kétfelé particionálva, valamint 1TB egyben a rendszernek és egyebeknek, mint pl. letöltések, plusz egy "multispeed" DVD író is van. A teljes konfigomat inkább nem ecsetelem itt. :) Jelenleg marha sok meghajtó betűjelem van... :D
    Sok éve anyám vett egy 1TB külső HDD-t, mikor még éppen kezdett megjelenni ez a kapacitás, még marha drágán. Családi backup van rajta vegyesen mindenféle, mappa tengerrel, őrizgetjük.

    Általános iskolában még XP-vel kezdtük, korai Chrome verzióval szörfözhettünk a neten, később minden gép át lett telepítve 7-tel. Középsuliban már Windows 10 volt, mire oda kerültem, másik középsuliban is masszív Win10 mindenhol (leszámítva pár laptopot Win8.1 rendszerrel).

    Ha tudtok jobb topikot informatikai kibeszélshez, akkor nyugodtan irányítsatok át oda. :)

    Jó pap is holtig tanul. | Senki se tökéletes.

Új hozzászólás Aktív témák