Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz koby11h #23004 üzenetére

    Nem lett volna egyszerűbb az első vagy a második eset után meghagyni a gépet?
    Egyszercsak majd jön új dolgozó (vagy bezártok, de ez most más kérdés), és akinek úgyis kell gép. Értem, hogy más gép, más igények, de egy alapot feldobsz, és a szakiránynak megfelelően telepíted tovább, mikor már mondjuk 1 nap múlva jön.
    A másik, hogy ezek szerint ha jól veszem ki, most egyszerre több szakirányban is hiány van (mert ki erre (nem)jön ki arra) szóval csinálnék arra a 2-3 szakirányra 1-1 gépet, azt be a raktárba és amikor jön valaki, csak kiadni neki.

    Egyébként amit leírsz, az alapján a cégetek eléggé ... khm, nem túl jó lehet munka vállalói szempontból, mert az olyan helyeken szokott lenni nagy a fluktuáció. Nekem eleve egy red flag egy cégnél (mint álláskeresőnek), hogyha azt hallom, hogy nagy a fluktuáció.

    Van most egy cég, ahová kacsingatok, de ami nagyon nem tetszik, hogy haver mondta (aki beajánlott), hogy a cég mindenféle trükkökkel próbálkozik, hogy 6 hónapnál hamarabb ne mehessek el. pl ő csak 6 hónap után kapja meg értem a fejpénzt, mondta hogy azt is, hogy az első 3 hónapban elég alacsony lesz a fizetés, aminek a különbözetét majd 6 hónap után kapom meg ... vagyis 3 hónap kevés pénz, 3-6 hónap normál pénz 6-9 hónap az első 3 hónapban levont pénzt + normál fizetést ekkor kapom meg ... így lehet röghöz kötni a dolgozót, meg azt a látszatot kelteni, hogy 3 havonta fizetésemelést kapsz ... (kiváncsi vagyok, hogy 9 és 12 hónap között milyen a fizu? 3-6 hónap szintű?)

    De láttam egy ennél durvábbat is : Németországi autógyárba keresett a cég munkásokat. Egész jó fizetés volt beígérve (havi 8-900 ezer ftra jött ki), hajlottam is rá, csak aztán kibukott a röghöz kötési módszer. Röviden annyi, hogy kint megvan a szállás, és ezenfelül kiküldetésben németben dolgozol Magyar fizetésért. Amennyiben 12 hónapig ott maradsz, a 12-ik hónap végén (állítólag) egy összegben megkapod a 12 havi magyar és német béred közötti különbözetet. Ha nem maradsz ott 12 hónapig legalább, akkor meg kerestél amennyit kerestél... Na, ezzel rögvest el is kaszáltam, ugyanis ha 12 hónap vége előtt bármikért kirúgnak / lelépnék stb, akkor annyi történt, hogy X hónapot dolgoztam Németországban, magyar bejelentéssel, magyar bérért aminek semmi teteje.
    És az sem vigasztalna, hogy de az 1 év végén kapok cca 6-7 Millió ftnyi összeget egy összegben, mert a cég egy idő után nyilván mindent megtenne, hogy lehetőleg ne maradjak, mert akkor ezt ki kell fizeni...

    [ Szerkesztve ]

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák