Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bambano

    titán

    válasz #25954560 #23000 üzenetére

    a teljes történet: internet szolgáltatásban dolgozom. a szolgáltatáshoz a gépek egy részét az isp biztosítja, egy másik részét én. rendelkezésre állást illik biztosítani, mert az ügyfelet nem károsíthatom meg. ezt úgy tudom biztosítani, hogy tartalék alkatrészből van itthon bőven a polcon.
    azt tudjuk gazdaságosan megvalósítani, hogy ha beüt a krach, akkor kocsiba ülök, kinyújtózom, kiviszem a valamit, amivel a krachot el lehet hárítani, és megy tovább a műsor, és majd valamikor megcsináljuk a végleges megoldást. elvileg az is előfordulhat, hogy olyan cucc döglik meg, ami nem okoz közvetlen ügyfélpanaszt, vagy kismértékű ügyfélpanaszt okoz csak.

    na ezért van, hogy szoktam venni használt cuccokat, amik jó üzletnek is tűnnek, meg alkalmasak bizonyos fajta hiba elhárítására.

    amit kérdeztél, az két dolog miatt nem megy:
    1. van olyan gép, ami mindig megy, de az azért megy mindig, mert kell. tehát abba nem fogok teszt ramot tenni.
    2. azok a gépek, amik mindig mennek, messze vannak. én Debrecenben lakom, a lakásom a munkahelyem is, az általam üzemeltetett cuccok viszont Debrecenhez képest is vidéken vannak szerte-széjjel. tehát nagyon sokkal egyszerűbb itthon beindítani egy gépet, mint kocsiba ülni, kivinni egy ramot, berakni, hazajönni, tesztelni, megint kimenni, kicserélni a ramot, stb. három garnitúra ramot vettem, ez 12 modul, a mai benzinárak mellett 13 kanyart nem fizetek ki.

    azért tesztelem ennyi ideig, mert már jártam úgy, hogy egy fontos gépem elkezdett mágikus dolgokat csinálni, és két hétig toltam rajta a memtestet, mire kiderült, hogy a ram rossz, és hogy melyik. nekem ez a személyes tapasztalatom, így, mivel fafejű is vagyok üzemeltetés terén, ennél kevesebb ideig nem fogom járatni a memtestet.

    Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Új hozzászólás Aktív témák