Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz Sanyi.mTs #21723 üzenetére

    Nekem is akadt a 2010-es évek elején eléggé elszaporodott egy hasonló probléma :
    Mikor mentem gépeket újratelepíteni akkor rendszeresen előfordult, hogy az alaplaphoz adott driver CD nem volt meg. De rendszeresen, és sokan nem értették, hogy ilyenkor miért kérdeztem meg, hogy a kocsihoz bezzeg a forgalmi megvan ugye? A személyigazolványra azért sikerül vigyázni?

    Na, szembejött egy olyan probléma, (jellemzően brand gépeknél), hogy mikor felkerült a windows, se hálózat, se hang se semmi. Ok, az eber a netről nem tudja letölteni. Ilyenkor jött az, hogy szépen haza buszoztam/bicikliztem, majd letöltöttem a drivert, és visszavittem pendirveon / kiirtam CD-re. Csakhogy akkor a driver telepítője online akarta letölteni a szükséges fileokat, amit nem tudott mivel nem volt internet, ami nem volt, mivel nem volt ismert hálókártya. Ezután is tudok szívből GRATULÁLNI a fejlesztőknek, s kívánom, hogy mindennap szembesüljenek ezzel a problémával, ahogy az is, aki erre az egészre rábólintott, és átengedte ezt így. :W :O
    Persze ilyenkor jött h majd letöltöm a saját gépemen a telepítővel a fileokat, de rendszerint sírás volt a driver részéről, hogy jajj nem talál olyan hálózati kártyát ezért a telepítő ki is lép...
    Na ekkor jött elő az a megoldás, hogy kezdetben szereztem egy külső wifi sticket, amivel ha szerencsém volt, akkor volt wifi és letudtam szedni, de ehhez driver kellett szintén. Ami CD-n volt meg, emiatt kénytelen voltam egy CD meghajtót is hordozgatni magammal mert ebben az időben kezdett az a hülyeség elterjedni, hogy nem kell ODD a gépbe ... (Igen, nekem 2022-ben is van ODD a gépemben!)
    így aztán a menet az volt, hogy telepítés után ODD be a gépbe, stick rá, sticket feltelepítem, gyártó oldaláról lehozom a telepítőt, ami online installálja a hálókártyát. Ezután stick és ODD meghajtó ki, és már lehet is folytatni a telepítést a többivel.
    Később ultimate megoldásként szereztem egy 10Mbites generic PCI-os LAN kártyát, amit felismertek a Windowsok és azonnal volt net. Úgy rögtön könnyebb volt a másik kártyát feltelepíteni. Mondanom sem kell minden második helyen azt akarták, hogy ha már benne van, hagyjam is ott. De amikor azt mondtam h rendben de +5 ezer ft, akkor meg ment a szájhúzás. Na így lettek egy hülye elgondolás miatt egy időben szerelősek a Win újratelepítéseim sokaknál, persze az sosem volt egyértelműen realizálva a fejcsikben, hogy IGEN EZ így FELÁRAS!

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák