Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MonsteQ2002

    újonc

    Üdv mindenkinek! Engedjétek meg hogy csatlakozzak köreitekbe és én is hagy tomboljak.

    Volt egy barátnőm, azóta már nincs hála a jó istenkének. Éppen Telekomról váltottak vissza DIGI internetre, közölték velem ezt egy hónappal előtte hogy fognak majd váltani.
    Váltás napjai érdekesen teltek, főleg számomra...
    Router-t akartak venni, és mondtam hogy az PC ami nekik ott van meg a laptopok WiFi-n 2,4GHz-es sávon nem fogják tudni kihaszálni az 1 gb/s-es internetet, de hát francért kéne rám hallgatni...
    Nem vettek végül Router-t, mert adott a DIGI, Fiber Home nevezetűt, bekötötték minden szép és jó volt, nem vagyok valami koránkelős típus erre mire felkeltem olyan de. 10 óra környékén exemtől jött kb. 6 hívás.
    Visszahívtam, mondom szia mi a baj? Hát közli hogy az apja a falban maradt vezetékeket ki akarta szedni mert ne legyen már fölöslegesen benne, erre elvágta az üvegszálas kábelt (optikai), mondom úristen... kérdezik mit lehet vele csinálni?

    Mondom speckó heggesztővel meg lehet javítani, kijött a DIGI (2 napra rá a bekötés után xd) hogy megcsinálják a kábelt, a csávesz letesztelte hát már ott fura volt hogy a világítóeszköz amivel belevilágított nem jött át a fény, de utána próbálta másik világítóeszközzel akkor már világított (fogta arra hogy biztos le van merülve benne az elem xd). Leméri a sebességet "WiFi-n (2.4GHz)-en" és csodálkozik hogy nem jó a sebesség.. Hát én ott szartam össze magam, de nem akartam már beleszólni hisz ő egy szakember.

    Végén már mikor letelt vagy 15-20 perc mire szóltam neki hogy amúgy ez nem 5GHz-en futó WiFi frekisáv, szóval 50-60 mbit/s-nél többet ne is várjon a király zsukár iPhone-ján.

    Mondtam hogy tessék ott az asztali gép, LAN kábel benne. Speedtest-re felment, lemérte 300 mbit/s mondta hogy valami nem jó. Én már ideges voltam, mondtam de amúgy jó minden, önnél van egy mérőműszer mi a lópikuláért nem azt használja csak bele kell dugni az optikai kábelt és látja az átjövő adatot, ja tényleg...

    Máshova akarta bedugni a kábelt, erre a hülye gyerek (én) oda mentem és megmutattam neki, hogy hol van az a lyuk, ki tudja a nőknél is mit kereshet. Biztos Siri, megmondja neki majd.

    Aztán távozott az úriember, de szerintem annyira mérgesen ha nem lettek volna szemtanúk én halál fia lennék, úgy nézett rám mint egy utcán lévő alkoholista csövesre, mert "kioktattam"..

    Nagyon örültem neki, hogy végre kész az internet és léphetek haza :W :Y

Új hozzászólás Aktív témák