Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • koby11h

    aktív tag

    Jó pár évvel ezelőtt, hasonló régi cucc újra csere nagy volumenben. Német anyacégtől jött a vas, HP és DELL, ott hw megcsinálva, BIOS jelszavazva.
    A magyar központ IT része meg 3 fiatal srác mindent egyebet megcsinált - magyar Win7, Office egyéb progik felrakva, usernek minden beállítása és leküldték a gyárakba pénteken a cuccot. Nekem vidéken helyi IT-ként a gyárban már csak annyi volt, hogy azon a hétvégén minden régi lebont, új összerak, bekapcs jelszó kérésig és kikapcs.
    Hétfőn reggel befelé menet hívtak a központból, hogy mikorra érek be, mert nagy gáz van. A vízvágós gépben két hdd volt, a D:-n meg egy régi Win16 progi, ami csak D:-ről fut, és Ők meg kifelejtették a második hdd-t, mert úgy volt hogy inkább ketté particionálják és nem kérnek spórolásból a német anyacégtől bele másodikat, és az a lépés meg kimaradt és Fabian-t sem érik el... mondom 15 perc míg beérek és meglátjuk.
    De jaj, jaj, mert indulna a termelés 7-kor, és második partíciót létrehozni, leformázni, másolni, mi van ha elszáll az egész Win7 mert elbaszom, inkább mindent szétszedni és visszacserélni a régire de az meg 40-50 perc annál a beépített dögnél, meg milyen blama már, meg mit fog szólni a német tulaj. Mondom bicajjal megyek, rossz telefonálni, hagy tegyem már le!
    Beértem, ez az egy gép tényleg 32 bit Win7, tényleg csak C:, BIOS jelszó nincs mert az meg Fabiannál aki idehozta a gépeket németből, és amúgy is csak SATA van rajta, a régi hdd-k meg mind IDE, a vezetőség meg nem akarja lebőgetni a magyar központot hogy ennyit sem tudnak levezényelni.
    Ok, semmi gond, majd én megoldom, még van 10 perc a termelés indulásáig, csak hagyjanak.
    C:, CD \, MD DDRIVE, SUBST D: C:\DDRIVE, D: vége elment batch fájlba, batch bemásol Indítópultba, mentésből progi visszamásolva a hálóról D:-re, dolgozzon csak Laci bácsi, megy a vágó!
    Ez volt 6:56-kor, 7:02-kor hívott a pesti főnök, hogy ilyeneket a fiataloknak is tanítsak meg, mert azok semmit sem tudnak és hogy ilyen semmiből 5 perc alatt hdd telepítős trükkre még lehet szükség.
    Kaptam még jutalmat is 45000 Ft-ot, ami akkori 1 heti fizum volt - a vízvágónak meg 1 napi kiesés se.
    A srácok utána megkérdezték hogy mit csináltam, mondta rendeltem fénypostával hdd-t amúgy meg olvassanak el egy régi DOS-ról szóló könyvet, a SUBST parancsról szóló részt.
    Tőlük még kaptam egy üveg Törley pezsgőt karácsonykor, meg jó pár hátba veregetést.
    Mindez ezért, mert elég öreg vagyok :)

    [ Szerkesztve ]

    "C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."

Új hozzászólás Aktív témák