Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz gban #1573 üzenetére

    Na, klippre, most eszembe juttattál két storyt is, bár az egyik csak nagyon lazán kapcsolódik hozzá.

    1.
    Távoli ismerős, úgy gondolta, hogy megírta a tökéletes rap slágert (hallottam, szeretem a rappet, de ez egy amatőr hallgathatatlan szar volt), és persze volt studió bérlés, állítólag 100 ezrekért, meg valami 400 rugó volt felvenni a klippet stb. Ha igaz amit mondott akkor a szuper slágerbe klippestől már benne volt 1 misi körül. Ha igaz.
    Na itt kerültem én a képbe, hogy kell neki egy KOMOLY számítógép amivel megvágják a jeleneteket, meg alá a zenét, elkészítik a klippet. Meg "nem kispálya" neki a legjobb videóvágó szoftverek legyenek a gépre telepítve. (arra nem tért ki, hogy hogyan és mennyit kíván értük fizetni, de gondolom a semennyit lett volna a válasz) Majd ezután jött a legkeményebb rész : közölte, hogy akár 20 ezer ft-ot is rá tud szánni egy számítógépre, szal ne fogjam vissza magamat, és persze az is tegnapra kell. Na ezután elmagyaráztam neki h egy 20 ezres gépen a videóvágó szoftver sem fog elindulni, nemhogy érdemi munkát végezzen, de tovább megyek, 20 ezerért én sem csinálom meg neki a saját gépemen. Ha gépet akar akkor 300 ezer alatt ne gondolkodjon + a szoftverek, ha pedig azt akarja h én csináljam meg neki akkor 100 ezer , de csakis abban az esetben ha megállunk 20 munkaóránál maximum.
    Én voltam a csicska, aki le akarja venni, és ezzel elviharzott, és szerencsére azóta sem keresett.
    Hab a tortán, hogy annyira noob volt, hogy szerintem a passziánszt se tudta volna elindítani, nemhogy videót vágni. A "slágerét" meg azóta sem hallottam sehol szerencsére.

    2.
    Egy haver akivel akkoriban jóban voltunk. Ő is amatőr rapper volt, a kevésbé tehetségesek közül szerintem (mondom mindezt úgy h szeretem a rappet és valamikor anno nekem is volt km-em). Na szóval megtervezett egy album borítót, meg ami a lemezre kell neki. Nekem kellett hoznom az embert aki kinyomtatja a CD-et meg a borítókat, meg gyakorlatilag levezeti a "gyártást". Előbb 100db-ról volt szó, ami aztán módosítva lett 10-20dbra már nem is emlékszem. Megoldottuk, meglett neki, örült. Felajánlott egy darabot nekem, megköszöntem, elvettem, gondoltam jó lesz tiszteletpéldánynak. Majd közölte velem legközelebb, hogy amúgy szívesen a CD-t, de 1200ft az ára, és annyival jövök neki. Hát nem kicsit ledöbbentem, és rosszul esett, el is határoztam, hogy legközelebb visszaviszem neki inkább, mert ez nekem nem ér ennyit, pláne h még én segítettem. De végül azóta is adom neki, mert aztán úgy alakult a dolog h valahogy rövidesen leépítette az akkori ismerőseit, meg engem is vele együtt, különösebb indoklás nélkül.. hát lelke rajta, amennyire tudom a 10-20 lemezből végül 2db-ot tudott eladni.

    #klipp #léptem

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák