Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bambano

    titán

    válasz KROK640 #1278 üzenetére

    nálam két főszabály van:
    1. windowshoz akkor se nyúlok, ha éhenhalok.
    2. soha semmilyen körülmények között sem csinálok olyan melót, aminek a vége mínuszos. hogy még én toljak zsetont az ő bizniszébe? hát a francokat.

    egyébként meg kérni bármennyit lehet. :) mindig az a fő szempont, hogy növelni vagy csökkenteni akarod az ügyfeleid számát. engem az elején vagy kétszer áthajítottak a palánkon ilyen gépösszeszerelős témában, utána sokáig csak a bátyámnak voltam hajlandó gépet összerakni, de mióta nem akar debianozni, azóta ezt is magának intézi, úgyhogy senkinek.

    nálam ilyenek voltak a rokonságban:
    1. vegyek anyámnak gépet. oké, notebook. de mi lesz rajta? mondtam, hogyha bárkiben is felmerül, hogy nekem foglalkoznom kell vele, akkor debian. ha windowst raktok rá, szuper, de az én telefonszámom nincs benne a mobiljában.
    2. uncsitesó kitalálta, hogy rakjak neki össze gépet. van közöttünk vagy két megye. mondom neki, hogy oké, összerakom, 140 kilométerről engem fogsz ugrasztani minden esetben, amikor bajod van? kifizeted oda-vissza a benzinemet? hát hát... na remek, akkor vegyél egy minőségi notebookot valami helyi embertől, oszt jónapot.
    3. másik uncsitesóék jöttek, hogy gép kéne nekik. mondom minden szuper, de én csak nagyvállalati cuccot ismerek meg olyan beszerzési forrásom van, ami nem annyiba fog kerülni. így is kell? így nem. király. megvették rokon pasijától, lízingelve. rokon pasija kirúgódott, lízinggel meg még bűvészkedtek vagy két évig, mire el tudták vágni az összes kapcsolatot.

    úgyhogy mivel nálam az a cél, hogy hagyjanak békén, így jelentősen egyszerűsödik az árképzés.

    mostanában a főnökeim hiszik azt, hogy a közöttünk levő vállalkozói szerződés mindenre is vonatkozik. őket időnként helyre kell tenni. úgyis elfelejtik két perc alatt...

    Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Új hozzászólás Aktív témák