Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz AssAssynn #11253 üzenetére

    Amúgy nem mondasz hülyeséget, pláne, hogy itt divat is ez bizonyos mesterek körében. Ezt amit leírok errefelé csinálja kőműves, vízvezetékszerelő, asztalos, gázos, stb.
    Kihívod, mert valamit megakarsz csináltatni. Azt mondja ok, jön "megnézi". Már azóta megtanultam ez jót nem jelent... Mond egy időpontot, késik minimum fél órát. Ekkor jön a "megnézi" fázis, ami az elvégzendő munka előtt/munkaterületen hümmögve sétál és nézelődik egy 10-60 percet. Ezután időpontot egyeztet veled, hogy mikor jön elvégezni a munkát. A pofátlanabbjai ezután tartják a markukat 1-5 ezer ft "megnézésre" meg ha anyagár is van akkor ezenfelül minimum előlegre. A kevésbé pofátlanabbja főleg ha nincs anyagár, csak csendben elkullog. Mindkettő mond egyébként egy árat ilyenkor, amiről biztos lehetsz benne, hogy NEM fogja betakarni a munkát, hanem a végeredmény több lesz, ez csak egy irányár, mindegy mit mond.

    Amúgy vannak emberek, akiknél az elképzelés és az akarat olyan mint egy sín. Csak akkor kanyarodik ha az akarata is. Nem zavarja, hogy egy babakocsi vagy egy megrakott kamion van előtte ő ki nem tér. Kitalálja, hogy valami így lesz jó, és csakis kizárólag így lesz jó. Teljesen mindegy, hogy ez kinek mennyire fáj, vagy kinek hogy tesz keresztbe, a lényeg, hogy ennek az elképzelésnek keresztül kell mennie! Nincs mese, mindegy milyen áron, de ennek pontosan csakis úgy kell lennie! Nem jó az alternatív megoldás sem, ahogy a kompromisszum is elfogadhatatlan (após nagyon tipikusan ilyen ember, és már asszonyon is látom ennek jeleit, lásd pl a külső winyós eset).

    Ugye jelen esetben itt az lett volna a kompromisszum, hogy késő délután/kora estig, netalán holnapig várnia kell.
    Persze könnyen lehet ő azt is kompromisszumnak értékelte volna, hogy el kell jöjjön értem, meg hogy ne adj isten fizetni is kell a végén.

    Valami ilyesmi lehetett az elképzelés : Felhívom az embereket "kedves előre leegyezetett jól fizető ügyfél! Napokkal korábban megbeszélt időpontunkat eltolom / lemondom, mert Gizda Géza gépe meghibásodott és sürgősen az övét kell megnézzem és javítsam. Igaz ő most esett be, és sokkal rosszabbul fizet, de akkor is odamegyek, mert ő is segítene ha értene a gépekhez. Csak sajnos nem ért. Máshoz sem. Köszönettel a legmegbízhatóbb segítség." ezután lerohanok hozzá, néhány varázsige elmormolásával és gomb megnyomásával a gép azonnal megjavul, sőt még gyorsabb is lesz mint valaha, mindezt nagyon maximum 1 órában, nehogy már egész nap ott üljek. Majd pironkodva visszautasítom a felkínált 500-ast, és gyorsan eltűnök a balfenéken.
    :D

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák