Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz Pötyi #10992 üzenetére

    Hogyne emlékeznék. Még nekem is volt JNC tápom (3 hónapig se bírta és egyszercsak csendben megdöglött... szerencsére).

    Viszont egysezr lettem hívva egy géphez (valami 800-as Celeron, 128MB RAM, noname lap, valami GeF2 MX400 körüli VGA asszem, meg egy 40-es Maxtor Athena (a lapos) winyó).
    Hiába szellőztettek még amikor odaértem is érezni lehett az enyhén égett szagot. Hibaleírás annyi volt h "nem indul a gép". Az 1 percen belül nyilvánvaló volt, hogy a táp kiégett, de nem volt szerencéje a tulajnak, mert az alaplapon is szemmel jól látható égés nyomok mellett szegény 128-as memóriamodul is jól láthatóan megvolt égve, és a VGA is az AGP foglalat körüli részen. Egyedül a winyót akartam tesztelni, de az meg se nyekkent az én gépemben sem, a bios se látta. A CPU-t meg sem próbáltam, ugyanis szerintem összesült a CPU hátő, CPU és a lap, mert sehogy sem sikerült szétválasztani őket egymástól. Mondtam a tulajnak h az egész gépe kuka. Pedig az akkoriban még középkategóriának elment ahogy volt, ha jó lett volna.
    Persze uléag kiderült, hogy pukkant is a gép, meg a biztosítékot is leverte, de ezt valamiért nem tartották fontosnak megemlíteni.
    Eléggé emlékezetes volt, ehhez képest kevésbé vészes eseteket még láttam, ugyanezen tápokkal, de ez volt a legemlkezetesebb. (jobb gép volt mint ami nekem otthon volt, sajnáltam eléggé).

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák